חדשות

הערכת היעילות של טיפול קוגניטיבי-התנהגותי להקלה על מיגרנה בילדים (Headache)

18/03/2017

 

במאמר שפורסם בכתב העת Headache מדווחים חוקרים על ממצאי סקירה שיטתית ומטה-אנליזה, מהם עולה כי ישנן עדויות טובות לתועלת של טיפול קוגניטיבי-התנהגותי בילדים הסובלים ממיגרנה, וכן טיפול זה עשוי להגביר יעילות טיפול תרופתי סטנדרטי במקרים אלו.

 

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי כאבי ראש על-רקע מיגרנה הם נפוצים בילדים ומתבגרים. אפשרויות הטיפול התרופתי הנוכחי הן מוגבלות, למרות השכיחות וההשפעות המגבילות של מיגרנה בילדים.

 

כעת השלימו החוקרים סקירה שיטתית ומטה-אנליזה להערכת טיפול קוגניטיבי-התנהגותי וההשפעה על כאבי ראש או מיגרנה. הם חיפשו אחר מחקרים שפורסמו בין 1 בינואר, 1980, ועד 1 במאי, 2016. לאחר שסקרו את המאמרים הם כללו בסקירה 14 מחקרים.

 

תוצאות מטה האנליזה תומכות בחשיבות הקלינית של טיפול קוגניטיבי-התנהגותי להקלה על מיגרנה בילדים. יחסי הסיכויים של שיפור משמעותי קלינית, כלומר ירידה של 50% ומעלה בכאבי ראש לאחר-טיפול ובמהלך המעקב (שלושה חודשים ומעלה) עמדו על 9.11 ו-9.18, בהתאמה, עדות לשיפור בעל חשיבות קלינית עם טיפול קוגניטיבי-התנהגותי, בהשוואה לרשימת המתנה, פלסבו, או טיפול תרופתי סטנדרטי. יתרה מזאת, השיפור הקליני היה יציב, גם לאחר שנת מעקב.

 

Headache. 2017;57(3):349-362

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני