חדשות

השוואה בין אמצעים שונים להחייאת תינוקות בחדר לידה (Pediatrics) והערת עורך ניאונטולוגיה ד''ר ברזילי

06/07/2021

מאת ד"ר עמית עקירוב

 

במאמר שפורסם בכתב העת Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות סקירה-שיטתית מהן עולה כי החייאה בחדר לידה באמצעות TPR (T-Piece Resuscitator) הובילה להפחתת משך הנשמה בלחץ חיובי וסיכון ל-BPD (Bronchopulmonary Dysplasia), בהשוואה להנשמה באמצעות אמבו.

 

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לערוך השוואה בין TPR, שקיות ניפוח-עצמי ושקיות ניפוח ע"י זרימת אוויר לטיפול ביילודים תחת הנשמה בלחץ חיובי במהלך החייאה בחדר לידה. לצורך כך, הם אספו נתונים ממאגרי Medline, Embase, Cumulative Index to Nursing and Allied Health Literature, Cochrane Database of Systematic Reviews.

 

מטה האנליזה כללה ארבעה מחקרים אקראיים ומבוקרים עם 1,247 משתתפים. הממצאים לא הצביעו על הבדלים משמעותיים בין TPR ובין אמבו בכל הנוגע לשיעורי תמותה באשפוז (יחס סיכון של 0.74, רווח בר-סמך 95% של 0.40-1.34). החייאה באמצעות TPR הוביל להנשמה בלחץ חיובי לפרק זמן קצר יותר (הבדל ממוצע של 19.8- שניות) וסיכון נמוך יותר ל-BPD (יחס סיכון של 0.64, רווח בר-סמך 95% של 0.43-0.95).

 

החוקרים לא זיהו הבדלים בתוצאים קליניים רלבנטיים בשני מחקרים אקראיים-מבוקרים להשוואת אמבו עם ובלי מסתמי PEEP (Positive End-Expiratory Pressure).

 

החוקרים כותבים כי לא ניתן לקבוע המלצה חזקה שימוש ב-TPR בהחייאת תינוקות בחדר לידה לאור טיב העדויות. הם מסבירים כי אין עדויות מספקות בכדי לקבוע את התועלת של שימוש באמבו עם מסתמי PEEP.

 

Pediatrics July 2021, 148

 

הערות עורך ניאונטולוגיה, ד''ר ברנרד ברזילי:

אנו משערים שכ-5% מהילודים הנולדים יזקקו להנשמה מלאכותית לאחר לידתם. סקירה זו מוצאת כי לפחות ביילודים הנשמה בעזרת TBR טובה יותר מאשר הנשמה באמבו לילודים הזקוקים לכך בחדר הלידה. הסיבה לכך יכולה להיות בשל היכולת של ה-TPR לתת CPAP שאינה קיימת באמבו הרגיל. או גם בשל העובדה שהנשמה בעזרת TPR שומרת על לחצי הנשמה מדוייקים יותר וכמו כן נמנעת הנשמה בלחצים גבוהים מידי העלולים להזיק.

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני