חדשות

השוואת הנשמה מסוג HFOV נזאלית לעומת IPPV בפגים לאחר גמילה מתמיכה נשימתית (European Journal of Pediatrics) והערות עורך ניאונטולוגיה ד''ר ברזילי

08/10/2021

במאמר שפורסם בכתב העת European Journal of Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר להשוואת הנשמה נזאלית מסוג HFOV (High-Flow Oscillatory Ventilation) לעומת IPPV (Intermittent Positive Pressure Ventilation) לאחר גמילה מהנשמה של פגים, מהם עולה כי למרות שלא תועדו הבדלים בין השתיים בכל הנוגע לשיעורי כישלון גמילה מהנשמה בתוך 72 שעות, הנשמה מסוג HFOV עשויה לסייע בהפחתת הצורך בהזנה אנטרלית ופינוי דו תחמוצת הפחמן.

 

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי גמילה מוקדמת ומוצלחת מהנשמה מונעת מספר סיבוכים בפגים. ישנם מספר סוגים של הנשמה לא-פולשנית, עם יתרונות וחסרונות לכל שיטה. לאור היתרונות של הנשמה נזאלית מסוג HFOV, הם ביקשו לבחון אם אמצעי זה עשוי להפחית את שיעורי אינטובציה חוזרת, בהשוואה להנשמה נזאלית מסוג IPPV בשלב לאחר גמילה מהנשמה של פגים.

 

המחקר כלל פגים מונשמים שנולדו לאחר 26 שבועות היריון ועד 36 שבועות היריון ושישה ימים, אשר חולקו באקראי בתוך שבועיים מהלידה להנשמה נזאלית מסוג HFOV או IPPV. המטרה העיקרית הייתה להשוות את שיעורי כישלון גמילה מהנשמה בתוך 72 שעות ומטרה משנית הייתה לבחון אי-סבילות להזנה, דימום תוך-חדרי, משלב דיספלזיה ברונכו-פולמונרית/תמותה, משלב משך תוספת חמצן/תמיכה נשימתית ויחס ריוויון חמצן בדם/ריכוז חמצן באוויר ננשף.

 

החוקרים מדווחים כי לא תוארו הבדלים מובהקים סטטיסטית בתוצא העיקרי (סיכון יחסי של 0.8, רווח בר-סמך 95% של 0.23-2.78) ובתוצאים המשניים. עם זאת, מהנתונים עולה כי הנשמה מסוג HFOV עשויה להיות עדיפה בכל הנוגע לשיעורי סבילות להזנה ופינוי פחמן דו-חמצני.

 

החוקרים קוראים להשלים מחקרים גדולים יותר במטרה לקבוע את היתרונות של הנשמה נזאלית מסוג HFOV.

 

European Journal of Pediatrics volume 180, pages 3151–3160

 

הערות עורך ניאונטולוגיה , ד''ר ברנרד ברזילי:

הולכים ומתרבים המחקרים החוקרים את שיטת ההנשמה הלא פולשנית בשיטת HFOV. מרב המחקרים בתחום ברור כי היא לפחות טובה כמו NIPPV. חשוב לציין כי עדיין לא דווחו ערכי ההנשמה המיטביים בשיטה זו ולכן ישנם מחקרים שונים המדווחים על ערכי הנשמה שונים וקשה להשוות ביניהם.

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני