חדשות

התועלת של טיפול באירוסול של סורפקטנט בפגים עם תסמונת מצוקה נשימתית (Archives of Disease in Childhood) והערות עורך ניאונטולוגיה, ד''ר ברזילי

21/02/2022

מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Archives of Disease in Childhood – Fetal and Neonatal Edition עולה כי טיפול באירוסול של סורפקטנט באמצעות מערכת  AeroFact מהווה טיפול בטוח בפגים עם תסמונת מצוקה נשימתית (Respiratory Distress Syndrome) המטופלים במכשיר CPAP (Continuous Positive Airway Pressure) נזאלי.

 

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את הבטיחות של טיפול באירוסול של סורפקטנט שניתן באמצעות CPAP נזאלי ומערכת AeroFact לטיפול בפגים עם תסמונת מצוקה נשימתית. המחקר הרב-מרכזי, בתווית-פתוחה, כלל פגים שאושפזו ביחידות טיפול נמרץ בבריסביין וסידני באוסטרליה. החוקרים התמקדו בפגים שנולדו לאחר 26-30 שבועות היריון ונדרשו לתמיכה CPAP נזאלי של 6-8 ס"מ מים ואחוז חמצן נשאף קטן מ-0.30 בתוך שעתיים מהלידה.

 

בחלק הראשון של המחקר, התינוקות קיבלו מנה יחידה של אירוסול סורפקטנט במינון 216 מ"ג/ק"ג ובחלק השני, התינוקות יכלו לקבל עד 4 מנות טיפול באירוסול של סורפקטנט. שלוש ביקורות היסטוריות הותאמו לגל תינוק בזרוע ההתערבות.

 

כישלון טיפול הוגדר בנוכחות מדד Respiratory Severity Score של מעל 2.4 נקודות, תמיכת CPAP נזאלי של מעל 8 ס"מ מים, ריכוז פחמן דו-חמצני בדם עורקי של מעל 65 מ"מ כספית, מדד חומציות נמוך מ-7.2, או שלושה אירועי אפניאה חמורים בתוך 6 שעות במהלך 72 השעות הראשונות לחיים. תוצאים אחרים כללו את הסבילות של טיפול במערכת AeroFact וסיבוכים של פגות.

 

מדגם המחקר כלל 10 תינוקות בשלב הראשון ו-21 תינוקות בשל השני, אשר נבחנו אל מול 93 ביקורות היסטוריות. לא תועדו סוגיות בטיחות על-רקע הטיפול.

 

בחלק השני של המחקר, 6 מבין 21 (29%) תינוקות בזרוע ההתערבות, בהשוואה ל-30 מבין 63 (48%) ביקורות ענו על הקריטריונים להגדרת כישלון טיפול. מניתוח הנתונים אודות החולים בשלב השני של המחקר עלתה מגמה של ירידה בשיעורי כישלון טיפול בקרב תינוקות שטופלו במערכת AeroFact בהשוואה לביקורות היסטוריות (p=0.10).

 

ממצאי המחקר תומכים בבטיחות מערכת AeroFact למתן טיפול באירוסול של סורפקטנט בפגים עם תסמונת מצוקה נשימתית חדה תחת טיפול ב-CPAP נזאלי.

 

Archives of Disease in Childhood - Fetal and Neonatal Edition 2022;107:51-55

 

הערות עורך ניאונטולוגיה, ד''ר ברנרד ברזילי:

למרות שזהו מחקר קטן תוצאותיו מבחינת בטיחות הטיפול והאפקטיביות של מתן סורפקטנט באירוסול מבטיחות. האפשרות של מתן סורפקטנט באירוסול מייתרת לחלוטין את הצורך באינטובציה או החדרת מוליך אחר ולכן המיומנות הטכנית של מתן הסורפקטנט זניחה. באופן כזה, ניתן יהיה לתת סורפקטנט לתינוקות הזקוקים לכך מבלי להיות תלוי ביכולת אינטובציה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני