חדשות

אפוסנס הבטיחה פטנט למוצר שלה עד 2030

18/09/2014

אפוסנס קיבלה אישור לרישום פטנט בארה"ב המרחיב שימוש במוצר המוביל של החברה לטיפול בסוגי סרטן שונים לרבות סרטן המעי הגס.

כעת מאפשר הפטנט הגנה על פיתוח המולקולה גם להתוויות סרטן דוגמת שחלות, שד, ריאות, מלנומה ולימפומה

 

אפוסנס (ת"א: אפוסנס), חברת ביומד שמפתחת מולקולות ייחודיות המבוססות על תרופות גנריות, הודיעה היום על קבלת אישור משרד הפטנטים וסימני המסחר האמריקאי, ה-USPTO , לרישום פטנט אמריקאי המרחיב משמעותית את ההגנה על מולקולת ה-ATT-11T של החברה ונגזרותיה החדשות לטיפול בסוגי סרטן שונים. פטנט זה מאפשר הרחבת ההגנה על המולקולה שפיתחה החברה גם לסרטן המעי הגס ולהתוויות סרטן נוספות ומבסס את יכולת ההגנה על המולקולה לשנים רבות, עד 2030.

 

משרד הפטנטים וסימני המסחר האמריקאי ( (United States Patent and Trademark Office אישר את בקשת אפוסנס לרישום בארה"ב של הפטנט לטיפול בסוגי סרטן שונים בנוסף לסרטן המעי הגס, לרבות סרטן שחלות, שד, ריאות, מלנומה, לימפומה וכיו"ב.

 

ד"ר מירי בן עמי, מנכ"לית אפוסנס, מסרה כי "אישור הפטנט המרחיב את השימוש במולקולת ה-ATT-11T לטיפול בסוגי סרטן נוספים מהווה אבן דרך משמעותית בפעילות החברה. הפטנט יאפשר לאפוסנס להשיג יתרון תחרותי מהותי בכניסה אפשרית לפיתוח ומסחור של המולקולה גם להתוויות סרטניות חדשות בעתיד".

 

אפוסנס השלימה השנה בהצלחה את שלב הוכחת היעילות בפיתוח הפרה-קליני עבור תרופת ה- ATT-11T , לאחר שזו הדגימה יתרון ביעילות לעומת תרופת המקור אירינוטקן בניסויים הטרום קליניים שבוצעו עד היום במספר סוגי סרטן: סרטן המלנומה, סרטן המעי הגס, סרטן ריאות וסרטן השחלות.

 

על מולקולת ה–ATT-11T :

מולקולת ה-ATT-11T מבוססת על שילוב של מולקולות Aposense® עם החומר הפעיל האנטי-סרטני SN-38 ממשפחת הקמפטוטצינים ( (camptothecins , שהוא החומר הפעיל בתרופה הגנרית אירינוטקן (Camptosar®) , תרופה אנטי-סרטנית שפותחה במקור על-ידי חברת Pfizer . שילוב החומרים נועד להקנות לתרופה זמן פעילות מבוקר וממושך יותר, יחד עם שיפור בבטיחות.

 

אודות אפוסנס:

לאפוסנס בע"מ פלטפורמה ייחודית לשיפור תרופות במגוון תחומים המבוססת על פיתוח תצמידים של תרופות גנריות עם מולקולות Aposense® . המולקולות החדשות הן בעלות זיקה גבוהה לממברנות ביולוגיות, מתפרקות ומשחררות את התרופה הפעילה באופן מבוקר וממושך ובכך משפרות את היעילות והבטיחות של התרופה.

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני