חדשות

טיפול הורמונלי בחולות בסרטן השחלה עם סימפטומי גיל המעבר משיג שיפור באיכות החיים ובהישרדות (JCO)

30/09/2015

מאת מערכת אי-מד

מחקר חדש, ארוך טווח, שהתפרסם השבוע ב-JCO מצביע על כך שטיפול הורמונלי תומך (AHT) בנשים עם סרטן שחלה שסבלו מסימפטומים פוסטמנופאוזלים משפר הן את איכות החיים והן את ההישרדות ארוכת הטווח.

מטרת החוקרים הייתה להעריך את האפקט של AHT על הישרדות ותוצאי מחלה נשים עם סרטן שחלות אפיתלי.

המשתתפות במחקר היו נשים לפני ואחרי גיל המעבר אשר אובחנו עם סרטן שחלות אפיתלי (בכל דירוג בינ''ל כלשהוא) עד 9 חודשים לפני תחילת המחקר. נכללו מטופלות עם תפקוד שחלות שמור מתוכנן עם היסטוריה ממאירות תלויית הורמונים או עם התוויית נגד כלשהיא לטיפול  הורמונלי תחליפי. מטופלות עברו הקצאה אקראית מרכזית ביחס של 1:1 לטיפול AHT למשך 5 שנים לאחר הקצאה אקראית או ללא טיפול AHT (קבוצת ביקורת).

תוצאות מרכזיות כללו הישרדות כוללת, המוגדר כמשך הזמו מההקצאה האקראית לתמותה מכל סיבה, והישרדות ללא הישנות מחלה המוגדר כזמן מההקצאה האקראית להישנות או תמותה מכל סיבה. מטופלים שהמשיכו , חיים וללא חזרת מחלה נבדקו בפגישת המעקב האחרונה הידועה שלהם.

בסה''כ הוקצו 150 מטופלים אקראית ל-AHT ולביקורת מ-1990 ועד 1995 מתוך 19 מרכזים באנגליה, ספרד, והונגריה. כל המטופלים נכללו במסגרת פרוטוקול כוונה לטפל באנליזה. חציון משך המעקב במטופלים החיים עמד על 19.1 שנים. מבין 75 המטופלים ב-AHT , כמות של 53 מטופלים (71%) נפטרו בהשוואה ל-68 (91%) בקבוצת הביקורת.

ההישרדות הכוללת הייתה טובה יותר באופן מובהק סטטיסטי בקבוצת ה-AHT עם סיכון יחי לתמותה של 0.63 (בטווח 0.44-0.9, P = .011) .

אפקט דומה נמצא גם לגבי זמן ההישרדות עד להישנות מחלה עם סיכון יחסי 0.67 (בטווח 0.47-0.97, P = .032) .  האפקט נותר מובהק גם לאחר ההתאמות לגורמי סיכון .

החוקרים מסכמים כי ממצאים אלה מראים שנשים עם סימפטומים קשים של גיל המעבר לאחר טיפול בסרטן השחלה יכולות להשתמש בבטחה בטיפול הורמונלי תחליפי, ונראה שטיפול זה למעשה, מביא לתועלת במונחי הישרדות בנוסף ליתרון הידוע של השיפור באיכות החיים.

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני