חדשות

הערכת תוצאות טיפול מונותרפי ב-Rucaparib כנגד סרטן שחלות על-רקע מוטאציית BRCA (מתוך Int J Gynecol Cancer)

18/12/2019

 

במאמר שפורסם בכתב העת International Journal of Gynecological Cancer מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בנשים עם סרטן שחלות רגיש לפלטינום, על-רקע מוטאציית BRCA, מתן Rucaparib הדגים פעילות כנגד הגידול והינו התכשיר הראשון ממשפחת מעכבי poly(ADP-ribose) Polymerase אשר אושר ע"י ה-European Commission כטיפול לאוכלוסיה זו.

 

החוקרים מדווחים על תוצאות ניתוח משולב להערכת הבטיחות והיעילות של Rucaparib, אשר הובילו לאישור הטיפול במקרים של הישנות סרטן שחלות, רגיש לפלטינום, על-רקע מוטאציית BRCA.

 

יעילות הטיפול נבחנה בנשים עם גידול רגיש לפלטינום שלקחו חלק במחקרים Study 10 ו-ARIEL2, עם אבחנה של ממאירות בדרגה גבוהה בשחלות, חצוצרות, או ממאירות פרי טונאלית ראשונית ועדות למוטאציות BRCA1 או BRCA2, אשר קיבלו לפחות שני קווי טיפול כימותרפי קודמים. התוצא העיקרי היה שיעורי תגובה אובייקטיבית. פרופיל הבטיחות נקבע בנשים עם סרטן שחלות, ללא תלות במוטאציות BRCA או קווי טיפול כימותרפי קודמים, אשר קיבלו לפחות מנה אחת של Rucaparib.

 

הערכת יעילות הטיפול התבססה על נתונים מ-79 נשים, עם שיעורי תגובה אובייקטיבית של 64.6%, כאשר ב-10.1% מהמטופלות תועדה תגובה מלאה וב-54.4% תועדה תגובה חלקית לטיפול. חציון משך התגובה לטיפול עמד על 294 ימים.

 

באשר להערכת פרופיל בטיחות הטיפול, אשר התבססה על נתונים מ-565 נשים, האירועים החריגים הנפוצים על-רקע הטיפול התרופתי כללו בחילה (77.7%), עייפות/אסתניה (74.7%), הקאות (45.8%) וירידת ריכוז המוגלובין (44.2%). אירועים חריגים על-רקע הטיפול הובילו להפרעה בטיפול ב-60.2% מהמטופלות, הפחתת מינון ב-46% מהמקרים, או הפסקת הטיפול ב-16.8% מהנשים.

 

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר תומכים ביעילות טיפול מונותרפי ב- Rucaparib באוכלוסיה זו ומציגים נתוני בטיחות התואמים לדיווחים קודמים עם טיפול זה.

 

Int J Gynecol Cancer. 2019;29(9):1396–1404

 

לידיעה ב-PubMed

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני