חדשות

האם משרד הבריאות מקשה על נפגעי פוסט־טראומה לקבל מרשם לקנאביס ? (הארץ)

09/12/2015

מאת מערכת אי-מד

ע''פ דיווח ב''הארץ'' על אף הכללת האינדיקציה של PTSD כחלק מההתוויות המאושרות לטיפול באמצעות מריחואנה רפואית, מטופלים עם אבחנה זו נתקלים עדיין בקשיים לקבלת מרשם מתאים לכך.

הבעייה, ע''פ הכתבה מתחילה באיתור פסיכיאטרים המוכנים לתת מרשם כזה, ונמשכת בקשיים בירוקרטיים בתהליך קבלת האישור לניפוק ע''י יחידת הקנאביס הרפואי (יק''ר) . הקשיים שמעמיד יק''ר אינם מקריים לדעת ד''ר איליה רזניק, פסיכיאטר וחבר בועד המנהל של האירגון הבינ''ל לקנאביס רפואי. בכתבה הוא מצוטט כאומר ש: "הם (הרופאים היועצים ליק''ר) משוכנעים שתפקידם הוא להגן על המטופלים מפני הרופא שמנסה לסמם אותם".

ע''פ דו''ח יח' המחקר של הכנסת, אושר מתן מרשמים מאז הכללת ההתוויה של PTSD (לפני 10 חודשים) ל-388 מטופלים לקבל רשיון לקנאביס, וזאת מתוך 1,500 בקשות מהן כ-1,150 אושרו.  יש מי שמפקפק בנתונים אלה..

להלן תגובת משרד הבריאות כפי שמובאת בכתבה : "בכירי הרופאים המומחים בישראל נמנים עם הצוות המייעץ ליק"ר בתחום בריאות הנפש. רופאי היק"ר המוסמכים כ'מנהלים' בוחנים את המידע הרפואי וממליצים בהתאם לשיקול דעתם המקצועי. מטעמים של ביטחון וחיסיון נקבע כי החותמים על הרישיונות ועל מכתבי הדחייה יהיו שני אנשים – ד"ר מיכאל דור, היועץ הרפואי הראשי ליק"ר, ומגיסטר יובל לנדשפט, מנהל היק"ר — אשר הוסמכו לכך על ידי מנכ"ל משרד הבריאות".

לכתבה ב''הארץ''

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני