חדשות

הפרעות דחק מלוות בסיכון מוגבר לזיהומים מסכני-חיים (BMJ)

27/10/2019

 

הפרעת דחק בתר-חבלתית (Posttraumatic Stress Disorder) או הפרעות אחרות על-רקע דחק מלוות בסיכון מוגבר לזיהומים מסכני-חיים, כולל אלח-דם, דלקת פנים הלב ודלקת קרום המוח, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו במהלך חודש אוקטובר בכתב העת The BMJ.

 

מדגם המחקר כלל 144,919 משתתפים משבדיה, אשר אובחנו לראשונה עם הפרעה על-רקע דחק בין ינואר 1987 ועד סוף דצמבר, 2013. הפרעות על-רקע דחק כללו תסמונת דחק בתר-חבלתית, תגובת דחק אקוטית והפרעת הסתגלות והפרעות דחק אחרות.  גיל המשתתפים הממוצע עמד על 37 שנים, 38.3% מהמשתתפים היו גברים.

 

במהלך מעקב ממוצע של שמונה שנים, שיעורי היארעות זיהומים מסכני-חיים לכל 1,000 שנות אדם עמדו על 2.9 בקרב אלו עם הפרעה על-רקע דחק, 1.7 באחאים ללא אבחנה דומה ו-1.3 בביקורות תואמות ללא הפרעות על-רקע דחק. בהשוואה לאחאים ללא אבחנה של הפרעת דחק, בקרב אלו עם אבחנה זו תועד סיכון מוגבר לזיהומים מסכני-חיים (יחס סיכון לכל הפרעת דחק של 1.47 ויחס סיכון לתסמונת דחק-בתר חבלתית של 1.92).

 

החוקרים זיהו קשר בין הפרעות על-רקע דחק ובין כל הזיהומים מסכני-חיים שנבחנו במחקר, כאשר הסיכון היחסי הגדול ביותר תועד עם דלקת קרום המוח (יחס סיכון של 1.63 בהשוואה לאחאים) ודלקת פנים הלב (יחס סיכון של 1.57 בהשוואה לאחאים).

 

גיל צעיר יותר בעת האבחנה של הפרעה על-רקע דחק ונוכחות מחלות רקע פסיכיאטריות, בפרט הפרעת שימוש בחומרים, נקשרו עם סיכון מוגבר לזיהומים מסכני-חיים, בעוד ששימוש בתרופות ממשפחת SSRI (Selective Serotonin Reuptake Inhibitor) בשנה הראשונה לאחר אבחנת הפרעה על-רקע דחק הפחית את הסיכון.

 

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מעידים על-קשר בין הפרעות על-רקע דחק ובין הסיכון לזיהומים מסכני-חיים בשלב מאוחר יותר.

 

BMJ. Published online October 23, 2019

 

לידיעה במדסקייפ

 

 

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני