חדשות

האם בדיקת עיניים יכולה לנבא מחלת פרקינסון? (Neurology)

18/08/2018

 

מנתונים חדשים עולה קשר בין הידקקות של הרשתית ובין אטרופיה של תאי עצב דופמינרגיים, כך שייתכן ובדיקת הרשתית תוכל לסייע בזיהוי שינויים פתולוגיים בחולים עם מחלת פרקינסון בשלב מוקדם, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת Neurology.

 

מטרת המחקר הייתה לבחון את הקשר בין הידקקות הרשתית ובין אובדן תאים דופמינרגיים בחולים עם מחלת פרקינסון חדשה. מדגם המחקר כלל 49 חולי פרקינסון ו-54 ביקורות תואמות בגיל. בדיקות עיניים ובדיקת OCT (Optical Coherence Tomography) בוצעו בשילוב עם מיקרו-פרימטריה, בדיקת Notropane PET ו-3T MRI בוצעו בחולים עם מחלת פרקינסון בלבד.

 

עובי ונפח שכבת הרשתית נמדד בשדות של 1 מ"מ, 2.22 מ"מ ו-3.45 מ"מ במעגל Early Treatment of Diabetic Retinopathy Study, תוך השוואת חולים עם מחלת פרקינסון וביקורות.

 

החוקרים מדווחים כי הידקקות של שכבת הקרנית זוהתה בחלק הטמפוראלי והתחתון של שדה 2.22 מ"מ בחולים עם מחלת פרקינסון, שלא קיבלו טיפול תרופתי קודם, בפרט בשכבת תאי גנגליון ופלקסיפורם פנימי. העובי בשכבות הללו בחלק התחתון של שדה 2.22 מ"מ הדגים מתאם שלילי עם שלב Hoehn and Yahr. החוקרים זיהו מתאם חיובי בין רגישות מקולארית ובין עובי שכבת הרשתית בכל השדות של 3.45 מ"מ, בחלק העליון של שדה 2.22 מ"מ ובשדה 1 מ"מ. עוד זיהו החוקרים קשר בין הידקקות הרשתית ובין אובדן דופמינרגי באזור ה-Substantia Nigra השמאלי.

 

החוקרים מסכמים וכותבים כי הידקקות הרשתית קיימת בשלב מוקדם של מחלת פרקינסון, מצויה במתאם עם חומרת המחלה, ועשויה להיות קשורה לניוון תאים דופמינרגיים. הדמיה של הרשתית עשויה לסייע בזיהוי שינויים פתולוגיים במחלת פרקינסון מוקדמת.

 

Neurology 2018

 

לידיעה ב-MedPage Today

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני