חדשות

התועלת של אגוניסטים לקולטן ל-D1 בחולים עם מחלת פרקינסון בשלב מאוחר (מתוך אתר MedRxiv)

21/05/2022

מנתונים שפורסמו באתר MedRxiv וטרם עברו סיקור עמיתים עולה תועלת אפשרית לטיפול באגוניסטים לקולטן לדופמין D1/5 בחולים עם מחלת פרקינסון בשלב מאוחר.

 

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חולים עם מחלת פרקינסון בשלב מתקדם חווים תסמינים לא-מוטוריים רבים, כולל דיכאון/חרדה, כאב, הפרעת שינה, ירידה קוגניטיבית, אפתיות ונסיגה חברתית, חלק מאלו עשויים להופיע לפני הפרעה בתפקוד מוטורי. מאחר וחולים עם מחלת פרקינסון מתקדמים למחלת פרקינסון בשלב מתקדם, קיים נטל רב על בני המשפחה והמטפלים ועלויות טיפול רפואי גבוהות יותר, בהשוואה לחולים עם מחלה בשלב מוקדם.  

 

אפשרויות הטיפול התרופתי הזמינות כיום הן בעלות יעילות מוגבלת ותופעות לוואי בלתי-נסבלות בחולים עם מחלת פרקינסון מתקדמת, התלויים ואחרים לתפקוד יומיומי.

 

כעת השלימו החוקרים מחקר כפל-סמיות מבוקר בשלב 1a/1b, להשוואת PF-06412562, הפועל כאגוניסט לקולטן לדופמין D1/5, אל מול Levodopa/Carbidopa בשישה חולים עם מחלת פרקינסון בשלב מתקדם. ההערכות כללו מדדים כמותיים של תפקוד מוטורי, ערנות ותפקוד קוגניטיבי בתחילת המחקר ושלוש פעמים ביום לאורך הניסוי.

 

הרופאים והמטפלים השלימו הערכת קליניות של השינוי על-בסיס שאלונים והמטפלים לקחו חלק בראיון פרטני בסיום.

 

החוקרים מדווחים כי לא תוארו הבדלים עקביים במדדים מסורתיים או ברושם של הרופאים בחמשת החולים שהשלימו את המחקר. הנתונים מהמטפלים תמכו מאוד ב-PF-06412562 על-פני Levodopa ב-4 מבין 5 חולים, כאשר השיפורים המשמעותיים ביותר תועדו בפעילות מוטורי, ערנות ומעורבות.

 

החוקרים קוראים להשלים מחקרים נוספים ולשלב את הצד של המטפלים בחולים כמרכיב חשוב בהערכת תוצאות הטיפול.

 

מתוך אתר MedRxiv

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני