חדשות

נטילת תוספי ויטמין C ו-E מלווים בסיכון מופחת למחלת פרקינסון (Neurology)

14/01/2021

 

צריכה רבה יותר של ויטמין C ו-E מלווה בסיכון מופחת למחלת פרקינסון, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Neurology.  בנוסף, מדד מסת גוף וצריכת קפה השפיעו על היקף ההשפעה של ויטמינים אלו על הסיכון למחלת פרקינסון.

 

מטרת המחקר הייתה לקבוע את הקשר בין נוגדי-חמצון תזונתיים ו-NEAC (Non-Enzymatic Antioxidant Capacity) ובין הסיכון למחלת פרקינסון בגברים ובנשים. המחקר הפרוספקטיבי כלל 43,865 משתתפים  בגילאי 18-94 שנים ממדגם Swedish National March Cohort.  כל המשתתפים מילאו שאלוני תזונה אשר שימשו להערכת תוספי ויטמין E, ויטמין C, ביתא-קרוטן ו-NEAC בתחילת המחקר.

 

לאחר מעקב ממוצע של 17.6 שנים תועדו 465 מקרים חדשים של סרטן ערמונית. במודל רב-משתני זיהו החוקרים קשר הפוך בין צריכה בתזונה של ויטמין E (יחס סיכון של 0.68, p=0.005) וויטמין C (יחס סיכון של 0.68, p=0.004) ובין הסיכון למחלת פרקינסון, בהשוואת משתתפים בשליש העליון והתחתון. לא תועד קשר בין צריכת ביתא-קרוטן ו-NEAC בתזונה ובין הסיכון למחלת פרקינסון.

 

ממצאי המחקר מציעים כי צריכת ויטמין C וויטמין E בתזונה עשויה להגן מפני הסיכון למחלת פרקינסון.

 

Neurology. Published online January 6, 2021.

 

לידיעה במדסקייפ

 

 

 

                                     

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני