חדשות

צריכת פירות יער ויין אדום מלווה בסיכון מופחת לתמותה בחולי פרקינסון (Neurology)

28/01/2022

 

מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Neurology עולה כי צריכת פירות יער, יין אדום ומזונות עתירי-פלבנואידים אחרים מלווה בסיכון מופחת לתמותה בחולים עם מחלת פרקינסון.

 

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות שלפלבנואידים השפעה מגנה אפשרית על מערכת העצבים, אין עדויות באשר לתועלת ההישרדותית. כעת הם בחנו באופן פרוספקטיבי את הקשר בין צריכת פלבנואידים לפני ואחרי אבחנה של מחלת פרקינסון ובין הסיכון לתמותה בחולי פרקינסון.

 

המחקר כלל 599 נשים ממחקר Nurses’ Health Study ו-652 גברים ממחקר Health Professionals Follow-up Study עם אבחנה חדשה של מחלת פרקינסון במהלך המעקב. צריכה תזונתית של פלבנואידים ומזונות עתירי-פלבנואידים (תה, תפוחים, פירות יער, תפוזים ומיץ תפוזים ויין אדום) נבחנו באמצעות שאלוני תזונה כל ארבע שנים.

 

במהלך מעקב של 32-34 שנים תועדו 944 מקרי תמותה. מהנתונים עולה כי צריכת פלבנואידים לפני אבחנה של מחלת פרקינסון לוותה בסיכון מופחת לתמותה מכל-סיבה בגברים (יחס סיכון של 0.53, p<0.001), אך לא בנשים (יחס סיכון של 0.93, p=0.69) עם הטרוגניות משמעותית.

 

באשר לתתי-סוגים של פלבנואידים, היקף צריכה ברבעון העליון של Anthocyanins, Flavones ו-Flavan-3-ols לפני אבחנת פרקינסון לוותה בסיכון מופחת לתמותה, בהשוואה להיקף צריכה ברבעון התחתון (יחס סיכון של 0.66 ויחס סיכון של 0.69, בהתאמה, p<0.05). באשר לפירות יער ויין אדום, באלו שצרכו לפחות 3 מנות בשבוע תועד סיכון מופחת (יחס סיכון של 0.77 ויחס סיכון של 0.68, בהתאמה), בהשוואה לצריכה של פחות ממנה אחת בחודש.

 

לאחר אבחנה של מחלת פרקינסון, צריכה גבוהה יותר של פלבנואידים בכללותם, תתי-סוגים כולל Flavonols, Anthocyanins, Flavan-3-ols ופולימרים ופירות יער ויין אדום לוותה בסיכון מופחת לתמותה (p<0.05 בכל המקרים).

 

בקרב חולים עם מחלת פרקינסון, צריכה רבה יותר של פלבנואידים, בעיקר Anthocyanins ו-Flavan-3-ols ומזונות עתירי-פלבנואידים דוגמת פירות יער ויין אדום, לוותה בסיכון מופחת לתמותה.

 

Neurology Jan 26, 2022

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני