חדשות

האם לחם מעלה את הסיכון ל-Renal Cell Cancer? (מתוך Int J Cancer)

23/10/2006

מחקר חדש מאיטליה, מצא כי דיאטה עתירה בדגנים, ודלה בירקות, מלווה בעליה בסיכון להתפתחות Renal Cell Carcinoma (RCC).

 

לדברי החוקרים, דיאטה ותזונה משחקים תפקיד חשוב בהתפתחות RCC, אך ההשפעות הספציפיות של קבוצות מזונות מסוימים על הסיכון לממאירות זו, שנויים במחלוקת.

 

במחקר הנוכחי, נעזרו החוקרים בשאלוני תזונה בכדי להשוות את הרגלי התזונה של 767 חולי RCC, במהלך השנתיים שלפני אבחנתם, עם אלו של 1534 ביקורות, שאושפזו באותם בתי חולים, בעקבות הפרעות אקוטיות, לא-ממאירות.

 

מהשוואת החמישון העליון עם התחתון, עולה כי צריכת לחם, פסטה, אורז וחלב ויוגורט, העלתה את הסיכון ל-RCC ב-94%, 29% ו-27%, בהתאמה. בניגוד לכך, עופות, בשר מעובד וירקות הביאו לירידה של 26%, 36% ו-35% בסיכון, בהתאמה. מרקים, ביצים, קפה ותה, בשר אדום, דגים, תפוחי אדמה, גבינות, פירות, קינוחים וסוכרים, לא השפיעו על הסיכון ל-RCC.

 

החוקרים מסבירים, כי למיטב ידיעתם, לא נערך מחקר לבדיקת חשיבות דגנים על התפתחות RCC. באשר לגידולים שכיחים אחרים, הסיכון המוגבר ל-RCC בעקבות צריכת דגנים, עשוי לנבוע בחלקו מהערך הגליקמי הגבוה של מוצרי מזון אלו, ומעורבותם האפשרית ב-Insulin-like Growth Factors.

 

Int J Cancer 2006

 

לידיעה במדסקייפ

 

 

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני