חדשות

השילוב Sorafenib-Interferon יעיל כנגד סרטן כליות גרורתי (מתוך J Clin Oncol)

15/08/2007

מחקר חדש, שפורסם בגיליון אוגוסט של ה-Journal of Clinical Oncology, מראה כי השילוב של אינטרפרון אלפא 2b ו-sorafenib, הוא בעל פעילות ניכרת בחולים עם סרטן כליות גרורתי.

 

לדברי החוקרים, Sorafenib, מעכב מולטיקינאז המכוון כנגד רצפטורים ל-VEGF 1-3, רצפטור ל-PDGF-beta ו-Raf kinase, נראה כמשפר הישרדות ללא התקדמות מחלה בחולים עם renal cell cancer, אך אינו מרפא.

 

במחקרם, החוקרים בדקו את הפעילות והסבילות של שמונה מחזורי טיפול ב- sorafenib400 מ"ג במתן פומי פעמיים ביום, בשילוב עם אינטרפרון אלפא 2b 10 מיליון יחידות תת עורי שלוש פעמים בשבוע, עם הפסקה בת שבועיים בין מחזורי הטיפול, בארבעים חולים עם סרטן כליות גרורתי.

 

מרבית החולים לא קיבלו לפני כן טיפולים אחרים, ובזמן שאושר טיפול קודם ברדיותרפיה וטיפל אימוני, אף אחד מהחולים לא קיבל קודם לכן אינטרפרון אלפא. חולים עם דיכאון קשה, גרורות למוח, הפרעות חיסוניות מסכנות חיים וכאלה המקבלים טיפול נוגד קרישה לא נכללו במחקר.

 

סה"כ, מדווחים החוקרים, שליש מהחולים הגיבו, כולל 11 חולים (28%) עם תגובות חלקיות ושניים (5%) עם תגובות מלאות. 18 חולים נוספים (45%) היו עם מחלה יציבה למשך מחזור אחד לפחות.

 

לדברי החוקרים, שיעור התגובה הגדול של 33% הינו מעודד, ומציע אינטראקציה טובה בין אינטרפרון אלפא ו- sorafenib, שכן שיעור התגובה הצפוי לכל תרופה לבדה הוא 5%-10%.

 

עפ"י הדיווח, משך התגובה החציוני של 13 המגיבים היה 12 חודשים, כאשר חולה אחד עם גרורות בריאה ותגובה מלאה נותר ללא עדות למחלה במשך תשעה חודשי מעקב.

 

בנוסף נמצא, כי ההישרדות החציונית ללא התקדמות מחלה הייתה 10 חודשים, אך משך ההישרדות החציונית הכוללת עדיין לא הושג, עם 29 חולים שעדיין חיים לאחר שנה.

 

שינויי מינון נדרשו בכשני שליש מהחולים, וכל החולים בחרו לקחת הפסקה של שבועיים בין מחזורי הטיפול בכדי להחלים מהטוקסיות, ולאפשר קבלת מחזורי טיפול רבים.

 

לדברי החוקרים, המחקר הוא אחד הראשונים לשלב sorafenib עם תרופה נוספת בסרטן כליות, והוא מראה כי אינטרפרון אלפא 2b ו- sorafenibיכולים להינתן יחד באופן בטוח, וכי השילוב הוא בעל פעילות ניכרת בחולים לא מטופלים.

 

 

J Clin Oncol 2007;25:3288-3295

 

לידיעה במדסקייפ

 

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני