חדשות

צריכת אלכוהול מפחיתה את הסיכון ל-RCC (מתוך Br J Cancer)

27/08/2007

ממחקר חדש, שפורסם בגליון 24 ביולי של British Journal of Cancer , עולה כי צריכת אלכוהול עשויה להביא לירידה בסיכון להתפתחות RCC (Renal Cell Cancer).

 

החוקרים בחנו את הקשר בין סוגים שונים של משקאות אלכוהוליים והצריכה הכוללת של אתנול ובין הסיכון להתפתחות סרטן כליות, במחקר שכלל 855 מקרים ו-1204 ביקורות.

 

צריכת האלכוהול סווגה בהתאם לכוס השתיה – כוס בירה היתה שוות ערך ל-200 מ"ל, כוס יין 100 מ"ל וכוס יין חזק או משקה בעל ריכוז אלכוהול גבוה כשוות ערך ל-40 מ"ל.

 

החוקרים דירגו את תכולת האלכוהול במשקאות השונים – בירה עם ריכוז אלכוהול בינוני כללה 2.8 גרם אלכוהול ל-100 גרם, יין אדום הכיל 9.9 גרם אלכוהול ל-100 גרם ומשקה חזק הכיל 32 גרם אלכוהול ל-100 גרם.

 

החוקרים מצאו כי ערכי Odds Ratio לסרטן מסוג RCC עמדו על 0.6 בעקבות צריכה של למעלה מ-620 גרם אתנול בחודש, בהשוואה לאלו שלא צרכו כלל אלכוהול. שתיה של יותר משתי כוסות יין אדום בשבוע לוותה בירידה של 40% בסיכון ל-RCC, בהשוואה לאלו שלא שתו כלל יין אדום, ומגמה דומה זוהתה עבור צריכה של למעלה משתי כוסות בשבוע של יין לבן או בירה חזקה.

מנגד, החוקרים לא מצאו קשר בין הסיכון ל-RCC ובין צריכת בירה בעלת ריכוז אלכוהול נמוך או בינוני, יין חזק או משקה בעל ריכוז אלכוהול גבוה.

 

החוקרים טוענים כי הירידה בסיכון בעקבות שתיית יין ובירה עשויה לנבוע מהפנולים במשקאות, להם תכונות נוגדות-חמצון ואנטי-מוטגניות. עם זאת, הסיכון הנמוך שזוהה בעקבות שלוש המשקאות האלכוהוליים וסך צריכת האלכוהול מעיד כי אלכוהול בעצמו, ולא בהכרח משקה זה או אחר, אחראי לירידה בסיכון.

 

Br J Cancer 2007;97:429-433.

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני