חדשות

שימוש ב-sunitinib ו- sorafenibב-RCC קשור ברעילות לבבית (מתוך J Clin Oncol)

08/10/2008

מחקר חדש, שפורסםonline  ב- Journal of Clinical Oncologyמראה, כי נזק לבבי ממעכבי הטירוזין קינאז sunitinib ו- sorafenibהוא תופעה המצויה בתת-הערכה משמעותית, אך ניתנת לטיפול במידה והחולים נמצאים במעקב קרדיווסקולרי, ומקבלים טיפול לבבי עם הופעת הסימנים הראשונים של נזק לשריר הלב.

 

במחקר תצפית זה כל החולים, שיועדו לטיפול עם מעכבי טירוזין קינאז, נותחו לגורמי סיכון למחלה קורונרית, היסטוריה או עדות למחלה קורונרית, יתר לחץ-דם, הפרעות קצב ואי-ספיקת לב. 86 חולים טופלו עם sunitinib או sorafenib.

 

על-פי הדיווח, 33.8% חוו אירוע לבבי, 40.5% היו עם שינויים באקג ו-18% היו אסימפטומטים. שבעה חולים (9.4%) היו ירודים בצורה משמעותית ודרשו טיפול מיידי ו/או אשפוז לטיפול נמרץ.

 

עם זאת, מדווחים החוקרים, כל החולים החלימו לאחר טיפול קרדיווסקולרי (תרופות, אנגיוגרפיה קורונרית, השתלת קוצב, ניתוח לב) ונחשבו מתאימים להמשך טיפול עם מעכבי טירוזין קינאז.

 

סטטיסטית, לא היה הבדל מובהק בהישרדות בין חולים שחוו אירוע לבבי ואלה שלא.

 

החוקרים מסכמים ואומרים, כי אירועים לבביים בדרגות חומרה שונות התרחשו עם שתי התרופות, ולעיתים קרובות יותר ממה שדווח במחקרים קליניים קודמים. על-אף שהדבר עשוי לנבוע מההגדרה של אירוע לבבי במחקר זה, שבו הכוונה הייתה לזיהוי סימנים גלויים וכן סימנים מינורים מוקדמים של נזק מיוקרדיאלי, החוקרים מסיקים כי ניטור מוקדם של פרמטרים קרדיווסקולרים הינו שימושי במניעת אירועים קרדיווסקולריים.

 

 

לידיעה ב-NeLM

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני