חדשות

האם שיעורי התמותה בעקבות ניתוח לסרטן אורולוגי נמוכים יותר בבתי חולים המתמחים בתחום? (Urol Oncol.)

19/09/2006

מחקרים קודמים מצאו כי תוצאות הטיפולים טובות יותר בבתי חולים בעלי התמחות ספציפית בנושא ובבתי חולים בהם מבוצעות פרוצדורות מסובכות בנפח גבוה. מחקר חדש נועד לבחון אם נפח גבוה של פרוצדורות מסובכות שאינן קשורות, או פרוצדורות באותו תחום התמחות (אורולוגיה) עשויים לנבא תוצאות טובות יותר בעקבות ניתוח מג'ורי לסרטן אורולוגי.

 

החוקרים ניתחו את הנתונים מ-Nationwide Inpatient Sample of the Health Care Utalization Projects אודות חולים ששוחררו במהלך התקופה שבין 1998 ו-2002. הם השוו את התוצאות לאחר 3 פרוצדורות כירורגיות מג'וריות בעקבות סרטן אורולוגי (Radical Cystectomy (RC), Radical Nephrectomy (RN) ו-Radical Prostatectomy (RP)), בבתי חולים, באופן ספציפי לפי נפח הפרוצדורות שבוצעו, התמחות בתחום אורולוגיה, וקריטריוני Leapfrog, בכדי לקבוע את שיעורי התמותה בבית החולים לאחר הפרוצדורה.

 

כל החולים במחקר אובחנו עם סרטן בשלפוחית השתן, בכליה, או בערמונית, ואושפזו לצורך טיפול RC, RN, או RP במהלך התקופה שבין 1998-2002.

 

מהתוצאות עולה כי לא נמצא קשר בין התמחות באורולוגיה או קריטריוני Leapfrog לפרוצדורות שאינן קשורות לתחום, ובין סיכוי נמוך יותר לתמותה בבית החולים לאחר כל אחת מהפרוצדורות שנבדקו במחקר.  החוקרים מצאו קשר בין בתי חולים בהם בוצעו פרוצדורות RC ו-RP בנפח גבוה, ובתי חולים בהם בוצעו פרוצדורות RP בנפח בינוני, ובין סיכון נמוך יותר לתמותה בעקבות RN.

 

לסיכום, שיעורי התמותה בבית החולים לאחר 2 מ-3 פרוצדורות מג'וריות לטיפול בסרטן אורולוגי תלויים אך ורק בנפח הפרוצדורה הספציפית המבוצעת באותו בית חולים. מדדים כלליים של בתי החולים המבצעים נפח גבוה של פרוצדורות אורלוגיות כלליות או פרוצדורות מורכבות שאינן קשורות, הינם בעלי השפעה קטנה יותר על התוצאות בעקבות פרוצדורות ספציפיות.

 

Urol Oncol. 2006 Sep-Oct;24(5):460

 

לידיעה ב-Pubmed

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני