חדשות

האיגוד האנדוקריני קורא למחקרים גדולים וארוכים יותר להערכת הטיפול בטסטוסטרון (מתוך הודעת ה-Endocrine Society)

11/02/2014

 

בעקבות ההחלטה של מנהל המזון והתרופות האמריקאי להערכתה הבטיחות של הטיפול בטסטוסטרון, האיגוד האנדוקריני בארצות הברית קורא להערכה מקיפה יותר של הסיכונים והתועלת של טיפול בטסטוסטרון בגברים מבוגרים עם רמות נמוכות של ההורמון.

 

שתי ההחלטות התקבלו בעקבות פרסום מחקרים חדשים שהעלו חששות בנוגע לטיפול בטסטוסטרון בגברים מבוגרים עם היסטוריה של מחלות לב וכלי דם. המחקר האחרון בנושא מצא כי בגברים שטופלו בטסטוסטרון תועד סיכון גבוה יותר משמעותית לאוטם לבבי ב-90 הימים הראשונים לאחר התחלת הטיפול התרופתי. המחקר השני פורסם בשנה שעברה ומצא כי טיפול בטסטוסטרון בגברים מבוגרים מלווה בסיכון מוגבר לתמותה, אוטם לבבי, או אירועים מוחיים איסכמיים.

 

בנוסף, בשנת 2010, מחקר אקראי ומבוקר-פלסבו להערכת טסטוסטרון בגברים מבוגרים עם ניידות מוגבלת, הופסק בשלב מוקדם לאור שכיחות גבוהה יותר של אירועים קרדיווסקולאריים באלו שטופלו בטסטוסטרון, בהשוואה למטופלי פלסבו.

 

מחקרים אלו הדגישו את החשש בנוגע לבטיחות הטיפול בטסטוסטרון בגברים מבוגרים עם מחלת לב ידועה.

 

הטיפול בטסטוסטרון מאושר להיפוגונאדיזם בשל מחלות ידועות של האשכים, ההיפופיזה והיפותלמוס. למרות שהטיפול בטסטוסטרון מצוי במגמת עליה, הוא לא אושר לטיפול  בתסמינים תלויי-גיל או בירידה תלוית-גיל ברמות טסטוסטרון.

 

נתונים חשובים צפויים ממחקר הנערך בימים אלו להערכת הטיפול בטסטוסטרון בכ-800 גברים עם רמות טסטוסטרון נמוכות ותסמינים נלווים, כולל הפרעה בתפקוד המיני והגופני.

 

מבנה המחקר והניטור הזהיר אחר אירועים קרדיווסקולאריים יסייע בהרחבת הנתונים אודות בטיחות הטיפול, אך האיגוד האנדוקריני קורא לערוך מחקרים גדולים יותר במטרה לקבוע את הסיכון והתועלת של טיפול בטסטוסטרון בגברים מבוגרים.

 

בשלב זה, על רופאים וחולים לערוך דיון בנוגע לסיכונים והתועלת של טיפול בטסטוסטרון, בעיקר בחולים עם מחלת לב ידועה. על הרופאים להמליץ על הטיפול בטסטוסטרון בהתאם להנחיות האיגוד בנוגע לטיפול בטסטוסטרון בגברים עם היפוגונאדיזם.

 

יש ליידע גברים מבוגרים וגברים בגיל העמידה השוקלים נטילת תוספי טסטוסטרון לאור ירידה תלוית-גיל ברמות ההורמון, על הסיכון הקרדיווסקולארי האפשרי. נראה כי יש להימנע מטיפול בטסטוסטרון בגברים עם אירוע קרדיווסקולארי (דוגמת אוטם שריר הלב, אירוע מוחי, או תסמונת כלילית חדה) בששת החודשים האחרונים.

 

מתוך הודעת ה-Endocrine Society

 

לידיעה במדסקייפ

 

 

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני