חדשות

סיכון מוגבר לסוכרת ואוסטיאופורוזיס בגברים עם הפרעות פוריות (Clin Endocrinol.)

19/03/2016

 

בגברים עם ספירת זרע נמוכה קיים סיכון מוגבר למחלות מטבוליות בגיל מבוגר, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שהוצגו במהלך כנס ה-European Association of Urology ופורסמו לאחרונה בכתב העת Clinical Endocrinology.

 

מדובר במחקר חתך, שכלל גברים מזוגות עם הפרעות פוריות (192 משתתפים); בגילאי 18-50 שנים; עם ספירת זרע נמוכה מ-20x106/mL וכן ביקורות תואמות בגיל מהאוכלוסיה הכללית (199 משתתפים).

 

החוקרים השלימו בדיקות דם, נתונים אנתרופומטריים, לחץ דם, מדד Ankle-Brachial Index והערכת DEXA (Dual-Energy X-ray Absorptiometry). הם חישבו את יחסי הסיכויים להיפוגונאדיזם ביוכימי (רמת טסטוסטרון כולל נמוכה מ-8.0 ננומול/ליטר ואו רמת LH של 8.6 יחידות בינלאומיות/ליטר ומעלה ו/או טיפול ADT (Androgen Deprivation Therapy)).

 

מהתוצאות עולה כי בהשוואה לביקורות, הסיכון להיפוגונאדיזם היה מוגבר בקרב גברים עם פוריות ירודה (יחס סיכויים של 10), עם הסיכון הגבוה ביותר בגברים עם אזוספרמיה לא-חסימתית. בגברים עם היפוגונאדיזם תועדו ריכוזי המוגלובין מסוכרר גבוהים יותר ומדדי צפיפות מינראלים בעצם בעמ"ש מותני שהיו נמוכים יותר (הבדל ממוצע של 0.05 גרם לסמ"ר) בהשוואה לגברים ללא היפגונאדיזם עם פוריות ירודה, עם הבדלים בולטים עוד יותר בגברים עם פוריות ירודה ורמות טסטוסטרון נמוכות.

 

החוקרים מסכמים וכותבים כי בגברים צעירים עם פוריות ירודה עליה של פי עשר בסיכון להיפוגונאדיזם, המלווה בריכוז המוגלובין מסוכרר מוגבר וירידה בצפיפות המינראלים של העצם. הם ממליצים לכלול הערכה אנדוקרינית במטרה למנוע סיבוכים מטבוליים ואוסטיאופורוזיס בגברים אלו.

 

Clin Endocrinol. Published online February 29, 2016

 

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני