חדשות

רוב חולי הסרטן מגבילים את עצמם בפעילויות יומיומיות לא קשר למצבם הרפואי (הודעת איכילוב)

30/05/2022

הודעת איכילוב

מחקר שבוצע במערך האונקולוגי באיכילוב מצא: רוב חולי הסרטן מגבילים את עצמם בפעילויות יומיומיות לא קשר למצבם הרפואי
 
מה זו בעצם איכות חיים של חולי סרטן ואיך מודדים אותה? בכל המחקרים החדשים שבודקים את יעילות התרופות האונקולוגיות החדשות, בודקים באופן שגרתי תופעות לוואי מהתרופות וסימפטומים מהמחלה עצמה, למשל כאב, בחילה או שלשול. אבל אף אחד לא בודק באופן שגרתי את הדבר החשוב ביותר: פעילות היום-יום הרגילה של חולי הסרטן. שואלים ״כמה פעמים היה שלשול?״ ומתעלמים מהכי חשוב: ״האם החזקת את הילד?״ ״האם הלכת לים״. אנחנו באיכילוב החלטנו לשנות את הפרדיגמה הזו ולהציע דרך חדשה לבחון את איכות החיים של חולי סרטן. לשם כך בחנו כיצד חולי סרטן בטיפול פעיל מגבילים את עצמם בזמן הטיפולים.
 
במחקר שהתפרסם ב- ESMO OPEN עיתון יוקרתי של האיגוד האירופי, השתתפו 208 חולי סרטן שטופלו במערך האונקולוגי. להפתעתנו, רוב המשיבים (57%) דיווחו כי הגבילו את עצמם בפעילויות יומיומיות, כולל הימנעות ממפגש עם חברים, ילדים ונכדים, הימנעות משהייה במקומות ציבוריים, הימנעות ממפגש עם בעלי חיים, וכמובן גם הגבילו עצמם תזונתית. כל זאת, מבלי קשר לסוג הטיפול שקיבלו, לגורם קליני, או דמוגרפי. המגבלות נבעו לא רק מהמחלה או הטיפול אלא גם מעצות  שקיבלו מגורמים שאינם רפואיים וכמובן מהאינטרנט.
 
לסיכום, רוב חולי הסרטן דיווחו על פגיעה בפעילויות היומיומיות שלהם, אשר ככל הנראה מיוחסות לאמונות מוטעות לגבי המחלה והטיפול, ויש להן השפעה מזיקה על איכות החיים, במובן הרחב שלה, כלומר, היכולת לנהל חיים מלאים ומשמעותיים.
 
לדברי ד"ר אליה שחר (בתמונה), רופאה במכון האונקולוגי באיכילוב והחוקרת הראשית: "יש להציע הגדרה חדשה של איכות חיים של חולי סרטן שהיא לא בדגש לסימפטומים ותופעות הלוואי אלא אם החזקת את הילד או יצאת לבלות. ממצאים אלו דורשים פיתוח של כלים חדשים שיבחנו את ההשפעה של כל טיפול חדש על הפעילות האמיתית של המטופלים, ולא רק את תופעות הלוואי כי בסוף זו המטרה האמיתית של כל תרופה חדשה, לשפר את איכות החיים ממש".

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני
<