חדשות

גישה של בדיקה וטיפול להליקובקטר פילורי בדיספפסיה עדיפה על אנדוסקופיה (Gastroenterol)

30/06/2005

לפי ניתוח-על שפורסם לאחרונה עולה, כי בחולים עם דיספפסיה ללא תסמינים המרמזים על ממאירות, לאנדוסקופיה מהירה יש יתרון קטן אך מובהק סטטיסטית, לעומת השיטה של "בדיקה וטיפול", מבחינת היעלמות התסמינים, אך היא עולה באופן משמעותי יותר.

 

ההנחיות הקיימות כיום בארה"ב, קנדה ואירופה, ממליצות על גישה אמפירית לטיפול בדיספפסיה – בדיקה להליקובקטר פילורי וטיפול במטופלים חיוביים לחיידק, ללא צורך באנדוסקופיה מוקדמת. ישנן עדויות לכך שגישת ה- "בדיקה וטיפול" יעילה באותה מידה כמו אנדוסקופיה.

 

ניתוח-העל כלל 5 מחקרים, שהכילו בסה"כ 1924 מטופלים עם דיספפסיה, בגיל ממוצע של 41. מתוך כל המטופלים, 946 מטופלים עברו אנדוסקופיה ו- 978 טופלו לפי "בדיקה וטיפול".

 

החוקרים מדווחים, כי הסיכון היחסי להיות חופשי מתסמינים אחרי שנה, היה מופחת בקבוצת החולים שעברו אנדוסקופיה (RR 0.95), בהשוואה לחולים שטופלו בגישת "בדיקה וטיפול". עם זאת, גישת ה- "בדיקה וטיפול" עלתה 389$ פחות מאשר האנדוסקופיה לכל חולה.

 

לפי החוקרים, גישת ה- "בדיקה וטיפול" עדיפה מבחינת עלות-תועלת. החוקרים מציינים, כי במחקר אחר בו נערך מעקב של 6 שנים אחרי החולים, לא נראה הבדל בין שתי גישות הטיפול מבחינת שכיחות תסמיני הדיספפסיה.

 

 

Gastroenterol 2005;128:1838-1844.

 

 

לידיעה המלאה במדסקייפ

 

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני