חדשות

האם המין הגברי בסכנה? ירידה של 50% בספירת הזרע (האונ' העברית)

25/07/2017

הודעת האונ' העברית

מחקר חדש, הגדול והמקיף ביותר שנעשה אי פעם בתחום פוריות גברים, מספק ראיות מוצקות לירידה של 50% בספירת הזרע בקרב גברים מצפון אמריקה, אירופה ואוסטרליה ב40 השנים האחרונות

האם חלה ירידה בספירת הזרע של הגברים בעולם? שאלה זו נותרה שנויה במחלוקת מאז המחקר הראשון שנעשה בנושא בשנת 1992.  חוקרים מהאוניברסיטה העברית, הדסה ומביה"ס לרפואה של Mount Sinai מניו-יורק ארה"ב, חושפים כעת תמונה חדשה ומדאיגה על מגמת הירידה המתמשכת בספירת הזרע בעולם המערבי. ספירת זרע אינה רק מדד חשוב ומרכזי לפוריות הגבר, אלא נתון העשוי להעיד גם על בריאותו - ספירת זרע נמוכה עשויה לנבא עלייה בתמותה ובתחלואה בקרב גברים. 

לפניכם סרטון הסבר על המחקר:


View on YouTube

 

מטרת המחקר, שהוביל ד"ר חגי לוין, ראש מסלול בריאות וסביבה מביה"ס לבריאות הציבור של האוניברסיטה העברית-הדסה, הייתה לזהות מגמות עדכניות בספירת הזרע בקרב גברים בעולם ובדגש על פיזור גיאוגרפי: במדינות צפון אמריקה, אירופה, אוסטרליה וניו-זילנד לעומת דרום אמריקה, אסיה ואפריקה. המחקר בחן באופן שיטתי 7,500 פרסומים מדעיים שהתפרסמו בין 1973 ל2011 וביצע לראשונה, ניתוח-על מתקדם ומקיף של נתוני ספירת הזרע (ריכוז וספירת זרע כוללת), תוך תקנון למשתנים נוספים.

המחקר הראה כי קיימת ירידה חדה בריכוז ובספירת הזרע הכוללת בקרב גברים בעולם משנת 1973 ועד 2011. הירידה הבולטת והחדה ביותר נרשמה בקרב קבוצת הגברים ממדינות המערב שלא נבחרו על סמך מצב פוריותם. בקרב גברים אלה, נצפתה ירידה של 52.4%  בריכוז הזרע  וירידה של 59.3% בספירת הזרע הכוללת, לאורך כל תקופת המחקר. בנוסף, נתונים שנבדקו משנת 1996 ועד 2011 הראו כי מגמת הירידה בספירת הזרע לא נעצרה כלל ואולי אף התחזקה. מנגד, לא נרשמה ירידה משמעותית במדינות דרום אמריקה, אסיה ואפריקה, אך יש לציין כי גם הרבה פחות מחקרים בנושא נערכו במדינות אלו.  

המחקר לא בדק את הסיבות לירידה בספירות הזרע  באופן ישיר, אך במחקרים קודמים נמצא כי ספירות זרע נמוכות קשורות בנתונים סביבתיים ובאורח החיים המודרניים, כדוגמת חשיפה לחומרים כימיים טרם הלידה, חשיפה לחומרי הדברה, עישון, סטרס והשמנה.

"לאור החשיבות הרבה של ספירת הזרע לפוריות הגבר ובריאות האדם, מחקר זה מהווה קריאת השכמה בהולה לחוקרים ולרשויות הבריאות ברחבי העולם ובישראל לחקור את הסיבות לירידה החדה והמתמשכת בספירת הזרע במטרה למנוע את הגורמים לה" אומר ד"ר לוין.

 קישור למאמר המחקר אונליין

 

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני