חדשות

נתוני מחקר ''עולם אמיתי'' של טיפול באמצעות ERENUMAB (איימוביג) בסובלים במיגרנה מצביעים על שיפור ניכר ב-80% מהמטופלים (neurology)

24/05/2020

מאת מערכת אי-מד

ע"פ מחקר "עולם אמיתי" חדש שבוצע בגרמניה ומתפרסם ב-Neurology , כ-80% מ-700 המשתתפים שטופלו בתרופה הביולוגית  ERENUMAB (איימוביג) דיווחו על שיפור משמעותי עד משמעותי מאוד במצבם.

ברקע מסבירים המחברים כי כיום ידוע שהחלבון   CGRP (ר"ת של    Calcitonin Gene Related  Peptide) המופיע ברוב חלקי המוח, ממלא תפקיד מרכזי בתהליך המיגרנה ואף רמתו עולה במח, במהלך התקף המיגרנה.

עם גילוי חלבון ה-CGRP, פותחו טיפולים ביולוגיים מבוססי נוגדנים ייחודיים, המכוונים נגדו, במטרה להילחם במיגרנה ואף למנוע כאבי ראש פוטנציאלים לטובת אותם מיליוני הסובלים ממיגרנה.

זהו המחקר הראשון מסוג ''עולם אמיתי' שמדווח על תוצאות בטיחות ושביעות רצון של הסובלים ממיגרנה, אשר קיבלו טיפול למשך שלושה חודשים לפחות באמצעות תרופה ביולוגית מהדור החדש למניעת מיגרנה.

המחקר בהשתתפות 700 מטופלים במיגרנה כרונית או אפיזודית (התקפית) ריכז נתונים אובייקטיביים מ-70 מרכזים רפואיים שונים לטיפול במחלה, ברחבי גרמניה.

בבחינת הנתונים שנצברו במהלך יולי – דצמ' 2019, נמצא כי 80% מהמטופלים דרגו את השפעת הטיפול כמחולל שיפור "משמעותי" עד "משמעותי מאד" במצבם.

כמו-כן כ-80% מהמטופלים חשו ירידה בעוצמת המיגרנה בעקבות הטיפול ו- 92% מהמטופלים דיווחו על ירידה בתדירות ההתקפים.

החוקרים מעריכים כי לממצאם אלה משמעות רבה מאד בעת בחירת טיפול מתאים למטופלים אלה .

https://n.neurology.org/content/94/15_Supplement/1873.abstract

הערכת המערכת: ההערכה היא שמעל מיליון איש בישראל סובלים ממיגרנה, וכ 170,000 סובלים ממיגרנה כרונית, קרי, מעל 15 ימים של כאב ראש בחודש.

בהתייחסו לתוצאות המחקר, מסביר דר' רוני שרון (בתמונה) מנהל המרכז לכאבי ראש ופנים במרכז הרפואי שיבא תה"ש, נוירולוג בכיר ומומחה בכאבי ראש כי "לפני שתרופה כל שהיא מאושרת לציבור, מבוצע בה ניסוי מבוקר. כיום לאחר קבלת המשוב הראשון לטיפול הביולוגי החדש "מהשטח" - מחולים ורופאים כאחד, נמצא שהטיפול אכן תואם את הציפיות שתלינו בו. נתוני המחקר מציגים נוסף על שביעות הרצון הגבוהה מהטיפול בכאב, גם שיפור בערכים משמעותיים נוספים, לחולים. כדוגמת שיפור באיכות חייהם בזכות שיפור ביכולת התפקודית של הסובלים ממיגרנה, שיפור במצבם הרגשי כתוצאה מקבלת כלים טיפוליים אפקטיביים יותר להתמודדות עם המחלה ועוד.

כל זאת בנוסף על הירידה המשמעותית בצריכת משככי כאבים זמינים במינון גבוה, תופעה המעלה את אפקטיביות הטיפול הביולוגי המניעתי.

אין בי ספק, שאפקטיביות הטיפולים הביולוגיים החדשים, מאפשרים לנו להיות רופאים טובים יותר."

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני