חדשות

טיפול בתרופות ביולוגיות כנגד פסוריאזיס מלווה בהפחתת היקף טרשת עורקים (מתוך כנס SCAI)

30/04/2018

 

טיפול בתרופות ביולוגיות כנגד פסוריאזיס לווה בשיפור מחלת העור וכן, כערך מוסף, תועדה ירידה בנטל הנגעים הטרשתיים בעורקים של חולים אלו, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-Society for Cardiovascular Angiography and Interventions.

 

למרות שהאינדקס הטרשתי הכולל – הסיכום של כל נפחי הנגעים הטרשתיים בסגמנט נתון מחולק באורך הסגמנט – לא השתנה עם הטיפול הביולוגי לפסוריאזיס, הוא למעשה היה גרוע יותר בחולים שלא קיבלו את הטיפול בתכשירים אלו.

 

מדדים אחרים מבדיקת CCTA (Coronary CT Angiography) בתחילת המחקר ולאחר שנת מעקב אחת עלה כי חלה ירידה או התייצבות של נטל הנגעים הטרשתיים לאורך הזמן עם תרופות ביולוגיות:

·       לא חל שינוי באינדקס הנגעים המסוידים הצפופים עם טיפול ביולוגי או טיפול לא-ביולוגי.

·       אינדקס הנגעים הלא-מסוידים ירד עם תרופות ביולוגיות, אך עלה בקבוצת הביקורת.

·       נפח נגע טרשתי מוקדי ירד מ-2.5 ממ"ק ל-1.5 ממ"ק לאחר שנה אחת של טיפול ביולוגי. במהלך אותה תקופת זמן, נפח זה הפך מוגבר עם טיפול לא-ביולוגי (מ-3.3 ל-6.3 ממ"ק).

·       ההיצרות המקסימאלית הייתה קטנה יותר עם טיפול ביולוגי (מ-49.7% ל-46.6%), אך החמירה עם טיפול לא-ביולוגי (מ-42.9% ל-55.4%).

 

בסופו של דבר, כל שינוי בנפח הנגע הטרשתי לווה בשינוי ברמות IL-1β לאורך שנה אחת, גם לאחר תקנון לגורמים רבים.

 

טיפול ביולוגי לווה בנסיגה של היקף הנגע הטרשתי לאורך שנה אחת והחוקרים קבעו כי ייתכן ותהיה תועלת לכוון את הטיפול לציטוקינים פרו-דלקתיים הקשורים במחלות לב וכלי דם.

 

ממצאי המחקר תומכים בחשיבות טיפול בפסוריאזיס להפחתת הסיכונים לאירועים קרדיווסקולאריים מג'וריים. הממצאים גם פותחים את הדלת להערכת מצבי מחלה אחרת וההשפעה של אפשרויות טיפול נוגד-דלקת על היקף הנגעים הטרשתיים לאורך הזמן.

 

מסר חשוב נוסף העולה מהמחקר נוגע לחשיבות בדיקת CCTA. בהשוואה לאולטרה-סאונד תוך-כלי, שהוא פולשני ומאוד מסורבל, לבדיקת CCTA יתרונות רבים, כולל בדיקה לא-פולשנית ויכולת לספק הערכה של כל העץ הכלילי.  עם זאת, הרזולוציה של הבדיקה עדיין אינה מאוד גבוהה.

 

מתוך כנס SCAI

 

לידיעה ב-MedPage Today

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני