חדשות

עדויות חדשות תומכות בפרופיל סיכון-תועלת חיובי של Risankizumab (סקייריזי) לטיפול בפסוריאזיס בטווח הארוך (J Am Acad Dermatol)

31/08/2021

טיפול במעכבי Interleukin 23 הדגים את הבטיחות הטובה ביותר בטווח הקצר בטיפול בפסוריאזיס בדרגה מתונה-עד-חמורה, בעוד ש- Risankizumab(סקייריזי) היה הטיפול הטוב ביותר בטווח הארוך, כך עולה מתוצאות מטה-אנליזה חדשה שפורסמו בכתב העת Journal of the American Academy of Dermatology.

 

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין נתונים להשוואת פרופיל סיכון-תועלת והבטיחות של טיפולים שונים לחולים עם פסוריאזיס בדרגה מתונה-עד-חמורה. מטרתם הייתה לבחון את פרופיל סיכון-תועלת והבטיחות בטווח הקצר (12-16 שבועות) ובטווח הארוך (48-56 שבועות) של טיפולים שונים לפסוריאזיס בדרגה מתונה-עד-חמורה.

 

החוקרים השלימו סקירה שיטתית של מחקרים אקראיים ומבוקרים בשלב II-IV להערכת טיפולים לפסוריאזיס בדרגה מתונה-עד-חמורה ואספו נתונים אודות אירועים חריגים, אירועים חריגים חמורים ואירועים חריגים שהובילו להפסקת הטיפול התרופתי.

 

הסקירה להערכת התוצאות בטווח הקצר כללה 52 מחקרים ואילו הערכת התוצאות בטווח הארוך התבססה על 7 מחקרים אקראיים ומבוקרים.

 

במטה-אנליזה להערכת התוצאות בטווח הקצר, שיעור אירועים חריגים היה הנמוך ביותר עם טיפול ב-Tildrakizumab, (46%), Certolizumab (46.2%) ו-Etanercept (49.1%). שיעור אירועים חריגים חמורים מכל-סוג היה הנמוך ביותר עם Certolizumab (0.8%), Risankizumab (1.2%) ו-Etanercept (1.6%). שיעור אירועים חריגים שהובילו להפסקת הטיפול היה הנמוך ביותר עם Risankizumab (0.5%), Tildrakizumab (1.0%) ו-Guselkumab (1.5%).

 

במטה-אנליזה להערכת התוצאות בטווח הארוך, טיפול ב- Risankizumab לווה בשיעור הנמוך ביותר של אירועים חריגים (67.5%), אירועים חריגים חמורים (4.4%) ואירועים חריגים שהובילו להפסקת הטיפול (1.0%), עם פרופיל סיכון-תועלת הטוב ביותר.

 

החוקרים מסכמים וכותבים כי טיפול בתכשירים הפועלים כנגד Interleukin-23 לוו בשיעורים נמוכים של אירועים חריגים, אירועים חריגים חמורים ואירועים חריגים שהובילו להפסקת הטיפול התרופתי. מבין הטיפולים הזמינים לפסוריאזיס בדרגה מתונה-עד-חמורה, Risankizumab הדגים את פרופיל סיכון-תועלת הטוב ביותר בטווח הארוך.

 

J Am Acad Dermatol 2021.

 

לידיעה ב-Healio

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני