חדשות

sunitinib מול אינטרפרון אלפא- מי יעיל יותר בסרטן כליות גרורתי? (NEJM)

23/01/2007

מחקר חדש, שהשווה טיפול ב- sunitinibלטיפול באינטרפרון אלפא בחולים עם סרטן כליות גרורתי, מצא כי sunitinib הביא לשיעור הישרדות גבוה יותר ללא התקדמות מחלה, ולשיעורי תגובה גבוהים יותר.

 

במסגרת המחקר, 750 חולים עם סרטן כליות גרורתי, שלא טופלו בעבר, חולקו באקראי לקבלת מחזורי טיפול חוזרים בני 6 שבועות ב- sunitinib(במינון 50 מ"ג פעם ביום למשך ארבעה שבועות, ולאחריו שבועיים ללא טיפול) או אינטרפרון אלפא (במינון MU 9 שלוש פעמים בשבוע). התוצאה העיקרית הייתה הישרדות ללא התקדמות המחלה, והתוצאות המשניות כללו שיעור תגובה אובייקטיבית, הישרדות כוללת, תוצאות כפי שמדווחות ע"י החולה, ובטיחות.

 

נמצא, כי משך ההישרדות החציונית ללא התקדמות המחלה היה ארוך יותר משמעותית בקבוצת ה- sunitinib (11 חודשים) בהשוואה לקבוצת האינטרפרון אלפא (5 חודשים), עם hazard ratio של 0.42. sunitinib היה קשור גם בשיעור תגובה אובייקטיבית גבוה יותר בהשוואה לאינטרפרון אלפא (31% לעומת 6%).

 

בנוסף, חולים בקבוצת ה- sunitinib דיווחו על איכות חיים טובה יותר לעומת אלה בקבוצת האינטרפרון אלפא.

 

מבחינת תופעות הלוואי, אחוז החולים שהיו עם תשישות בדרגה 3/4 עקב הטיפול היה גבוה יותר משמעותית בקבוצה שטופלה באינטרפרון אלפא, אך שלשולים היו שכיחים יותר בקבוצת ה- sunitinib.

 

לסיכום, sunitinib נראה יעיל יותר מאינטרפרון אלפא מבחינת הישרדות ללא התקדמות מחלה ומבחינת שיעורי התגובה, בחולים עם סרטן כליות גרורתי.

 

 

N Engl J Med 2007; 356:115-124

 

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני