חדשות

תוצאות מבטיחות לטיפול קו-שלישי כנגד RCC (מתוך כנס ה-IKCS)

10/11/2015

 

השימוש בטיפול קו-שלישי הוא נפוץ בחולים עם RCC (Renal Cell Carcinoma) בשלב גרורתי והדגים פעילות באוכלוסיית חולים זו. לפיכך, לדברי חוקרים שערכו מחקר חדש, שתוצאותיו הוצגו במהלך כנס ה-IKCS (International Kidney Cancer Symposium), הטיפול מומלץ לחולים מתאימים קלינית.

 

החוקרים בחחנו את היעילות של טיפול קו-שלישי בחולים עם RCC גרורתי. הם גם בחנו את הועלת של השימוש במודל הפרוגנוסטי IMDC (International Metastatic Renal Cell Carcinoma Database Consortium) – שכבר תוקף בטיפול קו ראשון ושני – במצבים של קו טיפול שלישי.

 

החוקרים בחנו את הנתונים הרטרוספקטיביים מחולים שקיבלו טיפול ייעודי קו-ראשון, הכולל סדרות חולים מ-25 מרכזי סרטן ברחבי העולם. מבין 4,824 חולים אלו, 2,534 חולים (52.5%) קיבלו טיפול קו-שני ו-1,060 (22%) קיבלו קו טיפול שלישי.

 

החוקרים בחנו את הנתונים אודות 1,012 משתתפים במדגם, שקיבלו טיפול קו-שלישי. מהנתונים עלה כי טיפולים במסגרת קו-שלישי דומים לטיפולים במסגרת קו-שני במונחים של שכיחות. התרופה הנפוצה ביותר הייתה Everolimus, וזו גם הייתה התרופה הנפוצה ביותר כטיפול קו-שני.

 

Everolimus (אפיניטור) ניתנה ל-26% מהחולים, Sorafenib (נקסבר) ניתנה ל-12% מהחולים, Sunitinib (סוטנט) ניתנה ל-12%, Pazopanib (ווטריאנט) ניתהה ל-11%, Temsirolimus ניתנה ל-10% ו-Axitnib ניתנ ל-8%.

 

שיעורי ההישרדות ללא-התקדמות ושיעורי ההישרדות הכוללים – תוצאי הסיום העיקריים – שימשו להערכת טיפול קו-שלישי. החוקרים סיווגו את המשתתפים לתרופות שונות וזיהו הבדלים מסוימים ביניהן, אך ההבדל נבע בעיקר מהמבנה הרטרוספקטיבי של המחקר. בסיכומו של דבר, התרופות היו יעילות מאוד.

 

לאחר מכן החולים סווגו לפי קריטריונים פרוגנוסטיים, דוגמת אנמיה, תרומבוציטוזיס, נויטרופיליה, מצב תפקודי וזמן מאבחנה עד לטיפול ייעודי ראשון של פחות משנה. מניתוח רב-משתנים עלה כי גורמים אלו היו מנבאים בלתי-תלויים להישרדות כוללת גרועה יותר.

 

כאשר המשתתפים סווגו כבעלי סיכון נמוך (ללא גורמי סיכון), סיכון בינוני (1-2 גורמי סיכון) או סיכון גבוה (לפחות 3 גורמי סיכון), החוקרים זיהו הבדלים משמעותיים בשיעורי ההישרדות ללא-התקדמות ושיעורי ההישרדות הכוללים, בין שלוש קבוצות המחקר.

 

בסיכומו של דבר, שיעורי ההישרדות עם טיפול קו-שלישי עמדו על 29.9 חודשים בחולים בסיכון נמוך, 15.5 חודשים בחולים עם סיכון בינוני ו-5.5 חודשים באלו בסיכון גבוה. שיעורי ההישרדות הכוללים לטיפול קו-שלישי עמדו על 7.5, 4.3 ו-2.6 חודשים בחולים בסיכון גבוה, בהתאמה. מניתוח רב-משתנים, לאחר תקנון לקריטריוני IMDC, ההבדל ביחס הסיכון לתמותה בין הטיפולים השונים בקו השלישי לא היה מובהק סטטיסטית.

 

החוקרים קוראים להשלים מחקרים נוספים בנושא.

 

מתוך כנס ה-IKCS

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני