חדשות

היתרון של אבלציה על ניתוח בחלק מגידולי כליה קטנים (Ann Intern Med)

01/07/2018

 

בחלק מהחולים עם סרטן כליות בשלב מוקדם עם גידולים קטנים מ-4 סנטימטרים ייתכן וניתן יהיה לוותר על התערבות ניתוחית ולבחור בגישת אבלציה מילעורית, כך עולה מתוצאות מחקר מבוסס-אוכלוסיה גדול, שפורסמו במהלך חודש יוני בכתב העת Annals of Internal Medicine.

 

מטרת המחקר הייתה להשוות את תוצאות אבלציה מילעורית, כריתה רדיקאלית של הכליה וכריתה חלקית עם שימור נפרונים. מדובר במחקר עוקבה תצפיתי, שכלל נתונים ממאגר SEER (Surveillance, Epidemiology, and End Results) אודות חולים בגילאי 66 שנים ומעלה, אשר קיבלו טיפול בשל סרטן כליות בשלב T1a בין 2006-2011.

 

החוקרים בחנו את ההישרדות הכוללת וההישרדות הספציפית לסרטן כליות, 30 ו-365 ימים לאחר ההתערבות.

 

מדגם המחקר כלל 4,310 חולים שהיו במעקב לאורך חציון של 52 חודשים להערכת ההישרדות הכוללת ולאורך 42 חודשים להערכת הישרדות ספציפית ל-RCC. לאחר אבלציה מילעורית בהשוואה לכריתת כליה חלקית, שיעורי ההישרדות הספציפיים עקב סרטן כליות עמדו לאחר חמש שנים על 95%, בהשוואה ל-98%; לאחר אבלציה מילעורית לעומת כריתה רדיקאלית של הכליה תועדו שיעורי הישרדות של 96% ו-95%, בהתאמה.

 

לאחר אבלציה מילעורית לעומת כריתת כליה חלקית, שיעורי ההישרדות הכוללים לאחר חמש שנים עמדו על 77% לעומת 86%; לאחר אבלציה מילעורית בהשוואה לכריתה רדיקאלית תועדו שיעורי הישרדות של 74% לעומת 75%.

 

השיעורים המצטברים של אי-ספיקת כליות 31 עד 365 ימים לאחר אבלציה מילעורית, כריתה חלקית של הכליה וכריתה רדיקאלית עמדו על 11%, 9% ו-18%, בהתאמה. שיעור הסיבוכים הלא-נוירולוגים בתוך 30 ימים לאחר אבלציה מילעורית, כריתה חלקית של הכליה וכריתה רדיקאלית עמדו על 6%, 29% ו-30%, בהתאמה. עוד מדווחים החוקרים כי 10% מהחולים בקבוצת ניתוח כריתת כליה חלקית נדרשו להמרה תוך-ניתוחית לניתוח פתוח. מבין החולים לאחר אבלציה מילעורית, 7% נדרשו לאבלציה נוספת בתוך שנה אחת מהטיפול.

 

החוקרים מסכמים וכותבים כי בחולים שנבחרו בקפידה עם סרטן כליות בשלב T1a, אבלציה מילעורית עשויה להביא לתוצאות אונקולוגיות דומות לכריתה רדיקאלית של הכליה, אך עם שיעור נמוך יותר של אי-ספיקת כליות בטווח הארוך ופחות סיבוכים סביב הפרוצדורה.

 

Ann Intern Med. Published online June 26, 2018

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני