חדשות

טיפול אימונותרפי מבטיח לסרטן (ECCO)

20/11/2005

ממצאי מחקר חדש שהוצגו בכנס האירופאי לסרטן (ECCO) הדגישו את חשיבות הפוטנציאל הטיפולי של אימונותרפיה בטיפול במספר סוגי סרטן שונים, בינהם סרטן העור והכיליה.

סרטן הכיליה הוא הששי בדירוג הסרטן הגורם למוות עם אחוז שרידות של 11% למחלה בשלב IV. יותר ממיליון מקרי סרטן עור מתרחשים כל שנה בעולם, עם אחוז שרידות ל-5 שנים של 7%-9% ושרידות ל-10 שנים של 3%-6% למלנומה בשלב IV. סוגי סרטן אלו קשורים לתמותה משמעותית בהם סטטיסטיקות השרידות לא השתנו כבר כמה עשורים.

מחקרים קודמים הציעו חיסון כדרך ליצירת תגובת תאי T לסייע בהריגת תאים ממאירים. ד"ר דודק וצוותו מאונ' מיניסוטה פיתחו שיטה חדשה של אוגמנטציה מושרת חיסון של לימפוציטים T ציטוקינים ספציפים לגידול באמצעות שימוש בחרוזי לטקס או סיליקה.

אימונוגן מולטיולנטי גדול (LMI) נבדק ב-61 חולים עם סרטן כיליה או מלנומה עם תוצאות חיוביות.

בחולי סרטן כיליה, חיסון LMI האריך זמן להתקדמות המחלה ל-12.2 חודשים. עלייה משמעותית בהשוואה לטיפול סטנדרטי בסרטן זה (אינטרלויקין 2 במינון גבוה) הנותן שרידות ממוצעת ללא התקדמות של 3.1 חודשים. חולים שטופלו באינטרלויקין 2 שרדו 17.5 חודשים ואלו שטופלו בחיסון LMI שרדו יותר מ-17.04 חודשים במעקב הנוכחי, יותר מ-19 חודשים.

ממצאי המחקר מציעים תקווה לחולים עם גרורות כלייתיות, כיוון שהטיפול מייצב ושולט במחלה לממוצע של שנה אחת. לאלו עם מלנומה גרורתית אסטרטגיית חיסון זו יש עוד לשפר. החוקרים מקווים כי באמצעות שימוש באסטרטגיית תרומת אדם אלוגנית התגובות יהיו ארוכות יותר. לחיסון אין רעילות והוא נוח לחולה כיוון שהוא ניתן פעם בחודש. לעומת זאת, טיפול סטנדרטי של אינטרלויקין 2 במינון גבוה רעיל ביותר ומוגבל לחולים מסויימים במצב טוב, ללא תחלואות קרדיאליות או פולמונריות.

גישה אימונותרפואיטית אחרת המחפשת דרך להגביר את התגובה של תאי T מסוג CD8+ היא חיסוני DEX; תאי דנדריט אקסוזומים. חיסון זה, בשילוב עם ציקלוספמיד (CTX) נתן השפעה אנטי גידולית טובה יותר מזו שהושגה עם הפפטיד Gp100 יחד עם CTX, או חיסון DEX הטוב ביותר הזמין כיום במודל עכבר של מלנומה.

בגישה אימונותרפואיטית חדשה זו, CTX עובד יחד עם DEX בסינרגיסטיות לבטל את תיפקוד תאי Treg - תאים המיוצרים ע"י הגידול ומדכאים תגובת CD8+ שמעורר DEX. באמצעות חיסול תאי Treg, ה-CTX ממקסם את ההשפעה הטיפולית של חיסון DEX. הצלחת שילוב זה מציעה כי חיסונים עתידיים המכוונים לתאי T יפיקו תועלת מהליך שמקטין את פעילותם הפרו-גידולית של תאי Treg.

לתקציר הידיעה

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני