חדשות

סיכון מוגבר למחלת לב כלילית ואירועים מוחיים בחולים עם סרטן בלוטת התריס (מתוך כנס ה-CSS)

05/02/2017

 

מנתונים שהוצגו במהלך כנס ה-CSS (Cancer Survivorship Symposium) עולה כי בחולים עם סרטן בלוטת התריס לאחר כריתה מלאה של בלוטת התריס קיים סיכון גבוה למחלת לב כלילית ואירועים מוחיים איסכמיים. מינון הטיפול בלבותירוקסין גם כן משחק תפקיד חשוב בסיכון הכולל למחלות לב וכלי דם.

 

החוקרים מדווחים כי בהשוואה לקבוצת ביקורת, בחולים עם סרטן בלוטת התריס תועדה עליה של 15% בסיכון למחלת לב כלילית ועליה דומה של 15% בסיכון לאירועים מוחיים איסכמיים.

 

במסגרת המחקר התבססו החקורים על נתוני Korean National Health Insurance, הכוללים מידע אודות כ-97% מכלל אוכלוסיית קוריאה, וזיהו 182,419 חולים לאחר כריתת בלוטת תריס בשל סרטן בלוטת תריס בין 2004-2012. לאחר מכן הם התאימו למדגם קבוצת ביקורת והשלימו ניתוח סטטיסטי במטרה לקבוע את הסיכון היחסי למחלת לב כלילית ואירועים מוחיים איסכמיים. משך המעקב הממוצע עמד על 4.32 שנים.

 

מהנתונים עלה כי בחולים עם סרטן בלוטת התריס תועד סיכון מוגבר למחלת לב כלילית ואירועים מוחיים איסכמיים (סיכון יחסי של 1.15 לשני התוצאים הללו). הסיכון היה בולט בחולים לאחר כריתה מלאה של הבלוטה ובחולים שנטלו מינון לבותירוקסין גבוה יותר (יחס סיכון של 1.47 למחלת לב כלילית ו-1.56 לאירוע מוחי איסכמי באלו שנטלו לפחות 170 מק"ג ביום).

 

הסיכון לפרפור פרוזדורים גם כן היה תלוי-מינון לבותירוקסין. החולים היו בסיכון גבוה יותר להפרעת הקצב כאשר המינון היה גובה יותר, אך לא נראה כי למינון הטיפול הייתה השפעה משמעותית על הסיכון לאירוע מוחי איסכמי במקרים בהם התפתח פרפור פרוזדורים.

 

בסיכומו של דבר, בחולים שטופלו במינון גבוה יותר תועד סיכון מוגבר למחלת לב כלילית ואירוע מוחי איסכמי, אך אין הבדלים משמעותיים לפי מדד מסת הגוף.

 

החוקרים קוראים לנקוט משנה זהירות רב בהחלטה באשר לניתוח לכריתת בלוטת התריס ודיכוי TSH, כמו גם טיפול הולם יותר למניעת מחלות לב וכלי דם.

 

מתוך כנס ה-CSS

 

לידיעה במדסקייפ

 

 

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני