חדשות

מתן תמ''ל עם תוספת HMO עשויה לשנות לטובה את הרכב המיקרוביום ביילודים (מתוך כנס WCPGHAN 2020)

05/07/2020

תמ"ל עם תוספת HMO  (ר"ת  Human Milk Oligosaccharides) מסוג 2Fucosyllactose (או (או 2FL) ליילודים עשויה להשפיע לטובה על הרכב המיקרוביום בהשוואה לתמ"ל סטנדרטי ללא תוספת זו. 

מאת ד"ר עמית עקירוב

מנתונים שהתקבלו לפרסום בכנס ה-WCPGHAN הבינלאומי עולה כי מתן תמ"ל עם תוספת HMO  מסוג 2FL ליילודים עשויה להשפיע לטובה על הרכב המיקרוביום בהשוואה לתמ"ל סטנדרטי ללא תוספת זו.
 

ממצאי המחקר מעידים כי השימוש בתמ"ל המועשר ב HMO הביא להרכב מיקרוביום דומה יותר לזה של יילודים שניזונו מחלב אם.

מעדויות מדעיות עולה כי אוליגוסכרידים בחלב אם משפיעים באופן ייחודי על המיקרוביום של מערכת העיכול ותומכים בהתפתחות חסינות בגיל צעיר. במחקר הנוכחי ביקשו החוקרים לבחון את ההשפעה של מתן תמ"ל עם תוספת 2'FL על היקף נוכחות חיידקים מועילים ופתוגניים.

מדגם המחקר כלל 289 יילודים בריאים מתחת לגיל 14 ימים מאיטליה ובלגיה. המשתתפים חולקו באופן אקראי וסמוי לקבלת פורמולה על-בסיס חלב פרה המכילה פרוביוטיקה מסוג ל.ראוטרי  (Lactobacillus reuteri)  (קבוצת ביקורת) או לקבלת אותה פורמולה המועשרת גם ב 2-FL' (קבוצת התערבות) עד גיל 6 חודשים. קבוצה לא-אקראית של 60 יילודים שניזונו מחלב אם שימשה כקבוצת ייחוס. כחלק מהיעדים המשניים של המחקר, החוקרים אספו דגימות צואה בתחילת המחקר, בגיל חודש, חודשיים ושלושה חודשים להערכת זני החיידקים בצואה ורעלנים באמצעות בדיקת qPCR.

הערכת המיקרוביום של הצואה עלה כי בגיל חודש אחד, כמות חיידקי Clostridium difficile הייתה נמוכה משמעותית בקבוצת ההתערבות, בהשוואה לקבוצת הביקורת (ממוצע של 16.0 x 104 לעומת 29.2 x 104 עותקים/מ"ג, p=0.047). עם זאת, בגיל חודשיים ושלושה חודשים כמות חיידקי Clostridium difficile הייתה נמוכה רק מספרית בקבוצת ההתערבות, בהשוואה לקבוצת הביקורת. כמות חיידקי ו-Clostridium perfringens הייתה קטנה יותר בכל שלוש נקודות הזמן בקבוצת ההתערבות והייתה דומה יותר לזו שתועדה ביילודים שניזונו מחלב אם, בהם תועדו הכמות הקטנה ביותר של חיידקים אלו לאורך המחקר.

בתת-קבוצה של יילודים שנולדו לאחר ניתוח קיסרי, בגיל חודש תועדה בקבוצת ההתערבות כמות קטנה יותר משמעותית של חיידקי Klebsiella pneumonia, בהשוואה לקבוצת הביקורת (7.6 x 104 לעומת 37.8 x 104 עותקים/מ"ג, p=0.011).

לא תועדו הבדלים בין קבוצת ההתערבות וקבוצת הביקורת בחיידקי Campylobacter coli או Campylobacter jejuni, Enteropathogenic Escherichia coli, Enterotoxigenic E. coli וזני סלמונלה. במרבית היילודים בשלוש הקבוצות מספר החיידקים והרעלנים הללו היה מתחת לסף הזיהוי.

במהלך המחקר, נוכחות Bifidobacteria בקבוצת ההתערבות התקרבה לזו שתועדה בקבוצת היילודים שניזונו מחלב אם, בעוד שבקבוצת הביקורת כמות החיידקים הללו הייתה הקטנה ביותר.

החוקרים מסכמים וכותבים כי מתן תמ"ל הכוללת  2-FL' ליילודים לווה בשכיחות נמוכה יותר של חיידקים פתוגניים במהלך הינקות המוקדמת ועשוי לשחק תפקיד חשוב בשינוי הדפוס המיקרוביאלי כך שזה יהיה דומה יותר לזה של יילודים הניזונים מחלב אם.

מתוך מחקר שהתקבל לכנס WCPGHAN

P. Alliet Y. Vandenplas et al, Term Infant Formula Supplemented with 2’Fucosyllactose Reduces the Abundance of Pathogenic Bacteria during Early Infancy

 

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני