חדשות

לינגליפטין (טרג'נטה) מקבוצת מעכבי ה-DPP4 הושקה בישראל (הודעת בורינגר אינגלהיים ואלי לילי)

08/05/2014

מקור: הודעת חברות בורינגר אינגלהיים ואלי לילי.

 

התרופה 'טרג'נטהTM' ( Trajenta®לינגליפטין), לטיפול בסוכרת, המאפשרת טיפול ללא צורך בהתאמת מינוני התרופות גם כאשר מתפתחת ירידה בתפקודי הכליה, הושקה לאחרונה בישראל.


ע"פ ההודעה, אין צורך בהתאמת מינוני התרופה גם כאשר קיימת ירידה בתפקודי כליה, בשל היותה בעלת מנגנון פינוי ייחודי מהגוף שעובר דרך מערכת העיכול ולא דרך הכליות כפי שקורה בטיפולים המקובלים כיום לאיזון הסוכרת.

טרג'נטה, משווקת ע"י חברות התרופות הבינלאומיות בורינגר אינגלהיים ואלי לילי. התרופה פועלת במנגנון של עיכוב האנזים DPP-4, עמוד התווך של הטיפולים בסוכרת ברחבי העולם. טרג'נטה מאושרת על ידי מנהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA), הסוכנות האירופאית לתרופות (EMA) ורשויות רגולטוריות נוספות ברחבי העולם.

בהודעת החברה נמסר עוד כי טרג'נטה, שנחקרה בלמעלה מ-22 מחקרים קליניים רב לאומיים שנערכו בקרב אלפי אנשים הסובלים מסוכרת סוג 2, הוכיחה יעילות באיזון רמות הסוכר של החולים.

בנוסף, ע"פ ההודעה, טרג'נטה נמצאה בטוחה בכל רמה של תפקוד כלייתי והיא למעשה התרופה היחידה (מקבוצתDPP4 ) לטיפול בסוכרת שניתן ליטול בכל רמה של תפקוד כלייתי ללא צורך בהתאמת מינון. התרופה במתן בודד ובתוספת מטפורמין אינה גורמת להיפוגלקמיות. יחד עם כך, תוספת של התרופה לסולפוניל אוריאה מקטינה במעט את הסיכון לאירועי היפוגליקמיה. כמו כן, התרופה נלקחת פעם אחת ביום.

 

לדברי אורנה פיאט-שטיינברגר, מנכ"לית בורינגר אינגלהיים ישראל: "לאחר שנחלה הצלחה בלמעלה מ-50 מדינות ברחבי העולם, השקתה של טרג'נטה בישראל מהווה צעד משמעותי בקידום ושיפור הבריאות ואיכות החיים של ציבור הסוכרתיים בארץ".

לדברי דויד גל, מנכ"ל אלי לילי ישראל "כחלק מהמאמץ להשפיע ולהילחם באחת ממגפות
המאה- סוכרת, אלי לילי ישראל חרטה על דגלה לקדם פתרונות מותאמים אישית לחולי הסוכרת. שיתוף הפעולה בין אלי לילי לבורינגר אינגלהיים מהווה מהלך שמטרתו להרחיב את מגוון הפתרונות ואפשרויות הטיפול המותאמים לחולים ומטפליהם. הקו המנחה של חברת אלי לילי בישראל ובעולם היה ויהיה שיפור בריאותם ואיכות חייהם של החולים".

 

בישראל חיים חצי מיליון חולי סוכרת סוג 2, שמהווים 7% מהאוכלוסייה. סוכרת סוג 2 מהווה מעל 90% ממקרי הסוכרת במבוגרים והשכיחות שלה רק עולה עם הגיל. מנתונים עולמיים עולה כי, אחד הסיבוכים העיקריים ממנו סובלים חולי סוכרת הוא הפגיעה בתפקודי הכליות, עד כדי כך שכיום כבר יודעים ששליש מחולי סוכרת סוג 2 בשלב כלשהו של המחלה יסבלו מנזק חמור לכליה שלהם. מכאן, שהשמירה על הכליה הופכת קריטית בטיפול בסוכרת.  

 

לדברי פרופ' איתמר רז, יו"ר המועצה הלאומית לסוכרת ומנהל יחידת הסוכרת בביה"ח הדסה עין כרם: "הודות ליעילותה הגבוהה באיזון הסוכרת לצד רמת הבטיחות שלה, מתאימה טרג'נטה למנעד רחב של חולי סוכרת סוג 2. בנוסף, טרג'נטה אינה דורשת שינוי במינונים במידה וחלה התדרדרות במצב הכליות, שכן היא אינה משפיעה עליהן, ובזכות כך מאפשרת ראש שקט לרופאים ולחולים בטיפול במחלה".

 

לדברי ד"ר יבגני מושקוביץ, מומחה לאנדוקרינולוגיה ורפואה פנימית, מנהל מרפאת סוכרת מחוז דן פתח תקווה שירותי בריאות כללית: "אחד הסיבוכים העיקריים כיום של סוכרת הוא פגיעה בתפקודי הכליה, דבר שעלול להוביל לאי ספיקת כליות סופנית ובמקרים קיצוניים לצורך בטיפולי דיאליזה. ירידה בתפקוד הכלייתי בחולי סוכרת סוג 2 לרוב הינה חסרת תסמינים, ובנוסף לכך סוכרתיים לא תמיד מקפידים לבצע את המעקב הנדרש אחרי רמת תפקודי כליות.
מכאן, שתרופה כמו טרג'נטה, הבטוחה לשימוש בכל רמה של תפקוד כלייתי, היא בעלת יתרון חשוב לחולי סוכרת, ומהווה בשורה אמיתית לסוכרתיים בישראל".

 

החל מחודש ינואר 2014 טרג'נטה זמינה במסגרת הביטוחים המשלימים של קופות החולים כללית, מכבי, לאומית ומאוחדת.

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני