חדשות

נשים נשאיות ל-HBV יכולות להניק לאחר immunoprophylaxis ללא העלאת סיכון ההדבקה לתינוק (מתוך Arch Pediatr Adolesc Med)

18/05/2011

מאת ד"ר אולה קראסיק

 

ממחקר חדש אשר פורסם בגיליון מאי של כתב העת Archives of Pediatric and Adolescent Medicine עולה כי נשים נשאיות לוירוס הפטיטיס B אשר עברו טיפול immunoprophylaxis סביב הלידה ומניקות את תינוקן, אינן מעלות את הסיכון להעברת הוירוס לתינוק על ידי הנקה.

 

ארגון הבריאות העולמי, ארגון הגסטרואנטרולוגיה העולמי ומרכזי בקרת ומניעת מחלות ממליצים על טיפול immunoprophylaxis הכולל חיסון להפטיטיס B (או HBVac ) בשילוב עם אימונוגלובולין של HBV בזמן הלידה על מנת למנוע העברת הוירוס ליילודים של נשים נשאיות.

 

במחקר מטא-אנליזה זה בדקו החוקרים את הידע הקיים כיום אודות הקשר בין הנקה לבין העברת וירוס הפטיטיס B (או HBV ) מאם לילד (MTCT או mother-to-child transmission ). החוקרים סקרו מאמרים משנת 1990 עד 2010.

 

* סך של 10 מחקרים קליניים מבוקרים נכנסו לניתוח הנתונים, עם 751 תינוקות יונקים לעומת 873 תינוקות שלא ינקו.

* החוקרים מצאו כי לפי רמת surface antigen של HBV או לפי רמה חיובית של HBV DNA בדם הפריפרי של התינוקות בגיל 6-12 חודשים, יחס הסיכויים של MTCT של HBV דרך הנקה בהשוואה לתינוקות שלא ינקו היה 0.86 (CI 95% 0.51-1.45, מתוך 8 מחקרים קליניים מבוקרים).  

* לפי רמת surface antibody של HBV בדם הפריפרי של התינוקות בגיל 6-12 חודשים, יחס הסיכויים של התפתחות נוגדנים בתינוקות שינקו בהשוואה לתינוקות שלא ינקו היה 0.98 (CI 95% 0.69-1.40, מתוך 8 מחקרים קליניים מבוקרים).

* לא נצפו תופעות לוואי או סיבוכים במהלך ההנקה.

 

החוקרים מסכמים וכותבים כי הנקה לאחר טיפול immunoprophylaxis מתאים לא נמצאה כתורמת להדבקת תינוקות בהפטיטיס B מאמהות חיוביות לוירוס.

 

Arch Pediatr Adolesc Med. May, 2011

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני