חדשות

לרגל ציון יום הפרקינסון הבינ''ל החל ב 27 במאי- מחסור חמור ברופאים נוירולוגים מומחים למחלת הפרקינסון: רופא בודד על 2,272 חולים בפרקינסון בישראל

26/05/2014

ח"כ פייגלין: מצב הטיפול בחולי הפרקינסון בפריפריה גרוע. חולים מטורטרים למרכז לעבור טיפולים

בדיון מיוחד שיתקיים לרגל יום הפרקינסון הבינ"ל מחר, יום שלישי 27/5 בשעה 11:30 בוועדת העבודה הרווחה והבריאות בכנסת, חולי הפרקינסון בכנסת יציגו נתונים בנוגע לטיפול החולים בישראל. לפי הנתונים בישראל יש רופא 1 על כל 2,272 חולים. בפריפריה אין כלל בתי חולים ומרפאות אשר מטפלים בחולים. ח"כ פייגלין: "זה בלתי נתפס, וגובל במחדל. חולים בישראל לא מאובחנים בזמן, לא מטופלים כמו שצריך ויוצאים יותר מהר ממעגל העבודה. חייבים לתקן את המצב הזה באופן מידי"

וועדת העבודה הרווחה והבריאות בכנסת תתכנס ביחד עם שדולת חולי הפרקינסון בישראל לרגל יום הפרקינסון הבינ"ל ביום שלישי 27/5 בכנסת בשעה 11:30. בדיון יוצגו נתונים אודות יחס הרופאים המטפלים בחולים בישראל מול מדינות המערב. בישראל יש כ-25,000 חולים מאובחנים ורק אחד עשר רופאים נוירולוגים מומחים. מדובר ביחס של רופא אחד על 2,272 חולים. כל הרופאים מרוכזים רק בבתי החולים באזור המרכז וברמב"ם ולא קיים מענה לחולים בפריפריה.

בנוסף לכך, יוצגו טענות לפיהן, חוסר הטיפול בשל המחסור ברופאים מומחים מביא למצב של יציאה מוקדמת של חולים ממעגל העבודה, מצב של ליקוי בטיפול הרוחבי בחולים בטיפולים משלימים ותומכים. אחת ממטרות הדיון היא להגדיר אבני דרך עיקריות ולגבש דרכי מימון ומשאבים במטרה משותפת מוסכמת שתכליתה שיפור איכות חיי החולים.

לפי מחקר שנעשה בכנסת ומצורף להודעה זו שיעור ההימצאות של פרקינסון בישראל הוא 334 מקרים ל- 100,000,  שיעורים אלה גבוהים מאוד בהשוואה לשיעורים במדינות אחרות,  שכן על פי מחקרים בבריטניה, בשבדיה, באיטליה, בספרד, בארה"ב ובמדינות מפותחות אחרות שיעור ההימצאות נע בין 60 ל 350 - ל 100,000 נפש (לעומת כאמור 334 בישראל(.

 

ח"כ משה פייגלין: "קשה להאמין עד כמה המצב בישראל חמור. מספר הרופאים בישראל לא מספיק, ועוד גרוע מכך, אין בכלל דור המשך. בכל המדינה יש היום רק רופא אחד שנמצא בתהליך התמחות במחלה האיומה הזאת. חולים מהפריפריה צריכים להיגרר למרכז כדי לעבור טיפולים, מחסור בטיפולים גורם ליציאה מוקדמת ממעגל העבודה והפסדים רבים למשק הישראלי. אני קורא למשרד הבריאות לפעול בהקדם כדי למצוא פתרונות לחולים ולמצוקותיהם."

עמיר כרמין, יו"ר עמותת הפרקינסון בישראל: "אי השוויון במתן זכות טיפול לחולי פרקינסון אצל מומחים הוא בלתי נסבל. חולים אינם מאובחנים בזמן ואינם מטופלים בצורה נאותה רק משום שאינם גרים במרכז".

לרשימת השירותים המוצעים לחולי פרקינסון בישראל לחצו כאן בבקשה

 

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני