חדשות

על בסיס השוואות לא ישירות נראה של- Lenvatinib (לנווימה) יעילות גבוהה יותר מאשר sorafenib (נקסבר) בטיפול בקרצינומה של בלוטת התריס (Expert Rev Anticancer Ther)

06/12/2016

מאת נעה גינזבורג BSc

 

קרצינומה  של בלוטת התריס היא הממאירות האנדוקרינית השכיחה ביותר. ההיארעות של קרצינומה זו ממשיכה לעלות בעשורים האחרונים. הטיפול בסרטנים שונים של הבלוטה כוללים ניתוח ואחריו טיפול radioactive iodine (RAI) ablation בשרידי הבלוטה ודיכוי TSH. בין אפשרויות הטיפול החדשות עבור חולים בשלב RR-DTC מתקדם המבטיחות ביותר מסתמנות כ- sorafenib(נקסבר)  או lenvatinib (לנווימה)  שנחשבו עד כה כ- orphan drugs. פרופיל הבטיחות של התרופות הללו היה בר השוואה וקביל, אם כי לפי ההשוואה (הלא ישירה ) שערכו החוקרים, נראה כי lenvatinib יעילה יותר מ- sorafenib בטיפול ב- RR-DTC.

 

החוקרים ערכו סקירה סיסטמטית של מאגרי מידע רפואיים על מנת לאסוף את כל המחקרים שעסקו בנושא. לא נמצאו מחקרים קליניים שהשוו את התרופות ולכן החוקרים ערכו השוואה לא-ישירה ומותאמת של היעילות והבטיחות של מעכבי טירוזין קינאז (tyrosine kinase inhibitors, TKI) באמצעות שיטת Bucher.

 

החוקרים כותבים כי Lenvatinib  ו-  sorafenibהינן תרופות עם עדויות משמעותיות ליעילות בטיפול ב- RR-DTC. בהסתמך על המידע הקיים, נראה ש- lenvatinib יעילה יותר מ- sorafenib בטיפול ב- RR-DTC; פרופיל הבטיחות של התרופות היה בר השוואה ומקובל. המחברים מסכמים כי מעכבי קינאז מהווים התקדמות בטיפול בסרטן מתקדם של בלוטת התריס והשיגו תגובה ארוכת טווח כמו גם שיפור בהשרדות של המטופלים ללא התפתחות של המחלה.

 

:

Expert Rev Anticancer Ther. 2016 Dec;16(12):1303-1309. Epub 2016 Oct 28.

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני