חדשות

ליתיום יעיל לטיפול בהפרעה דו-קוטבית בילדים (Pediatrics)

25/10/2015

מאת ד''ר עמית עקירוב

 

ליתיום הינה תרופה יעילה לטיפול באירועי מאניה או אירועים משולבים בילדים עם הפרעה דו-קוטבית מסוג 1 בדומה לתועלת של התרופה במבוגרים, כך עולה מתוצאות המחקר האקראי, כפל-סמיות הגדול הראשון מסוגו, שפורסמו במהלך חודש אוקטובר בכתב העת Pediatrics.

 

מדגם המחקר כלל ילדים בגילאי 7-17 שנים עם אירועים ביפולארים מסוג 1/מאניה או אירועים משולבים תוך השוואת ליתיום (35 ילדים) לעומת פלסבו (28 ילדים) למשך עד שמונה שבועות. תוצא היעילות העיקרי של המחקר היה השינוי מתחילת המחקר ועד לתומו (שמונה שבועות) במדד YMRS (Young Mania Rating Scale).

 

השינוי במדד YMRS היה גדול יותר משמעותית בקרב המטופלים בליתיום (5.51) לאחר תקנון למדד YMRS בתחילת המחקר, קבוצת גיל, קבוצת משקל, מין ואתר מחקר. מדדי Clinical Global Impression-Improvement Score נטו לטובת ליתיום (25 ילדים, 47% עם שיפור גדול או גדול מאוד) בהשוואה לפלסבו (6 ילדים, 21% עם שיפור גדול או גדול מאוד) לאחר שמונה שבועות.

 

החוקרים מדווחים על עליה מובהקת סטטיסטית בריכוז TSH עם ליתיום (3.0 mIU/L) בהשוואה לפלסבו (-0.1 mIU/L, p<0.001). בין הקבוצות לא תועדו הבדלים מובהקים סטטיסטית בהיקף העליה במשקל.

 

החוקרים מסכמים וכותבים כי ליתיום היה יעיל יותר מפלסבו בהפחתת אירועי מאניה בילדים עם הפרעה ביפולארית מסוג 1. ליתיום לרוב נסבל היטב באוכלוסיה זו ולא לווה בעליה במשקל, בניגוד לטיפולים נפוצים אחרים המשמשים בצעירים עם הפרעה ביפולארית.

 

Pediatrics. Published online October 12, 2015

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני